avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1140 soluții astăzi

Marți, 18 februarie, are loc evenimentul: Procedura de negociere colectivă de la A la Z. Participă →

Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... Valabilitate CIM dupa expirarea CCM
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

Valabilitate CIM dupa expirarea CCM

Buna ziua
CCM la nivel de societate a expirat.
Nu s-a putut prelungi din diferite motive
Sindicatele nu au obtinut reprezentativitatea
Adunarea general nu a putut alege un numar de cinci salariati ca sa ii reprezinte.
Ce se intampla in situatia in care nu mai exista CCM ? Ce se intampla cu CIM si mai exact , ce se intampla cu sporurile trecute in actual aditional fiecarui CIM ?
Parerile sunt impartite unii spun ca daca a disparut CCM actul aditional nu mai are suport si sporurile care nu se regasesc in Codul Muncii dispar, altii spun ca un contract de munca individual nu poate fi modificat fara acordul partilor.
In baza carui act legislativ ma pot adresa conducerii unitatii pentru a negocia CIM individual ?
Multumesc
Ultima modificare: Luni, 11 Septembrie 2017
romeo bratu, utilizator
Cel mai recent răspuns: romeo bratu , utilizator 17:35, 11 Septembrie 2017
C.i.m. este valabil , chiar daca nu mai exista CCM la nivel de unitate.

Sporurile mentionate in c.i.m. sau in actul aditional se acorda in continuare.
Va multumesc

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Pachet compensatoriu negociat - post conducere? monbebe monbebe Buna seara, Am urmatoarea situatie: la angajare, pe langa salariul de incadrare, s-a negociat un pachet compensatoriu pentru cazul desfiintarii postului ... (vezi toată discuția)
Spor vechime coromadaniel coromadaniel Buna ziua, Revin cu un alt subiect tot din compania mea si anume sporul de vechime. In momentul de fata in cazul meu am dreptul la un spor de vechime de ... (vezi toată discuția)
Cim versus ccm NEW_GUEST NEW_GUEST Am incheiat contractul individual de munca la o data la care era in vigoare contractul colectiv de munca ce prevedea o anumita grila de salarizare. De ... (vezi toată discuția)