avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1115 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... Plata zile de CO in cazul demisie
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

Plata zile de CO in cazul demisie

Buna ziua,

Conform CIM la inceputul anului 2017 am primit 21 de zile de concediu.
Am demisionat in 26.08.2017 iar in momentul respectiv mai aveam 5 sau 6 zile de concediu. Angajatorul e obligat sa plateasca acele zile?
Cel mai recent răspuns: saulescueduard , utilizator 17:17, 12 Septembrie 2017
Cornel Vasile a scris:

Vi se compenseaza in bani toate zilele de Co neefectuate.

I se compensează doar cele la care avea dreptul. Din 21 pentru un an calendaristic, avea dreptul la 14, deci dacă avea un rest de 5 sau 6, nu mai are ce să îi fie compensat. Practic, a avut 1 sau 2 zile de CO luate în plus.
Cornel Vasile a scris:

Vi se compenseaza in bani toate zilele de Co neefectuate.


21 de zile sunt pentru intreg anul. Eu am demisionat in august (8 luni lucrate), ar veni 14 zile de CO pentru cele 8 luni. Intrebarea era daca se platesete diferenta de 7 zile?
Multumesc pentru raspuns.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Plata concediului de odihna la incetarea contractului de munca oana8385 oana8385 Buna ziua, Va rog daca puteti sa-mi explicati cum se calculeaza concediul de odihna. Am pe CM salariul de 1000 lei brut. Contractul meu va inceta la ... (vezi toată discuția)
Incetare contract de munca FLAVIA VLAD FLAVIA VLAD doresc sa stiu daca in momentul in care se inchide contractul de munca cu un angajator acesta este obligat sa plateasca angajatului zilele de concediu de ... (vezi toată discuția)
Dreptul la plata zilelor de concediu odihna existente in contract in cazul demisie DELPH DELPH Buna Ziua, Doresc sa stiu in cazul in care mi-am incetat contractul de munca in 17 august 2015 dupa incheierea concediului de maternitate in care am ramas din ... (vezi toată discuția)