avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 651 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... Plata concediului de odihna la incetarea contractului ...
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

Plata concediului de odihna la incetarea contractului de munca

Buna ziua,

Va rog daca puteti sa-mi explicati cum se calculeaza concediul de odihna.
Am pe CM salariul de 1000 lei brut. Contractul meu va inceta la 01.05.2015.
Am neefectuate 14 zile de concediu dupa curm urmeaza: - 7 zile CO din anul 2014 si 7 zile Co in anul 2015.
Daca se poate sa-mi spuneti daca exista o baza legala in care sunt obligati sa-mi plateasca CO, intrucat astazi mi sa comunicat ca nu imi vor plati CO, ca nu exista baza legala sa-i oblige la plata CO dupa incetarea contractului de munca.
Mentionez ca sunt angajata de la 15.01.2014.

Va multumesc,
Oana
Cel mai recent răspuns: Cornel Vasile , Consilier juridic 14:28, 29 Aprilie 2015
Baza legala:
Art.146 alin.3 C.mun. : Compensarea in bani a concediului de odihna neefectuat este permisa numai in cazul incetarii contractului individual de munca.

Acordarea compensaţiei pentru cazul încetării contractului individual de muncă se realizează indiferent de motivul încetării contractului, fiind proporţională cu durata de timp care s-a scurs de la începutul anului si pana la data incetarii c.i.m.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Planificare concediu odihna Volentir Mircea Volentir Mircea Asociatia de proprietari are angajati cu CIM un contabil si un administrator. Ambii nu isi iau concediul de odihna si apoi solicita compensatia in bani pt CO ... (vezi toată discuția)
Concediu de odihna plata ContSters235906 ContSters235906 Buna seara, Imi puteti spune va rog daca zilele de concediu se reporteaza?! In cazul demisiei si a respectarii zilelor prevazute in contractul ... (vezi toată discuția)
Efectuare zile concediu Roger25 Roger25 Buna seara, Din codul muncii: [quot]Art. 146. [efectuarea şi compensarea concediului de odihnă] (1) Concediul de odihnă se efectuează în fiecare ... (vezi toată discuția)