avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 701 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Asociaţii de proprietari / ... planificare concediu odihna
Discuție deschisă în Asociaţii de proprietari / locatari

planificare concediu odihna

Asociatia de proprietari are angajati cu CIM un contabil si un administrator. Ambii nu isi iau concediul de odihna si apoi solicita compensatia in bani pt CO neefectuat. Cum putem proceda legal pt a nu se mai abuza de acest fapt mai ales ca dansi nu lucreaza decat 2 ore pe zi. Ii putem obliga la o planificare a CO si efectuarea acestuia in anul in curs?
Cel mai recent răspuns: Volentir Mircea , utilizator 18:46, 15 Aprilie 2012
1. art.148 alin.1 teza I C.mun. : Efectuarea concediului de odihna se realizeaza in baza unei programari colective sau individuale stabilite de angajator cu consultarea sindicatului sau, dupa caz, a reprezentantilor salariatilor, pentru programarile colective, ori cu consultarea salariatului, pentru programarile individuale.

2. art.146 alin.4 C.mun. : Compensarea în bani a concediului de odihnă neefectuat este permisă numai în cazul încetării contractului individual de muncă.
Asadar, acordarea compensatiei pentru cazul încetarii contractului individual de munca se realizeaza indiferent de motivul încetarii contractului, fiind proportionala cu durata de timp care s-a scurs de la începutul anului pana la data încetarii contractului.

Folositi-va de prevederile Codului Muncii pentru a solutiona aceasta problema.
Va multumesc respectuos.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Zile de concediu neefectutate AlexSlevin AlexSlevin Buna ziua, Este sau nu dreptul meu ca angajat sa aleg daca vreau sa fiu platit pentru zilele de concediu neefectuate in momentul in care mi se incheie ... (vezi toată discuția)
Planificare concediu de odihna AlexandraLevi AlexandraLevi Buna ziua, In ceea ce priveste planificarea concediului de odihna, in cazul in care salariatul mai are cateva zile restante aferente anului 2011, cum ar ... (vezi toată discuția)
Contract tomas11 tomas11 1. ce se poate face in cazul in care angajatorul nu a dat o copie angajatului cu privire la contractul individual de munca 2. concediul de odihna chiar daca ... (vezi toată discuția)