avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 293 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul familiei sau probleme ... Atestare de tutela
Discuție deschisă în Dreptul familiei sau probleme juridice de familie

Atestare de tutela

Buna ziua!! Locuiesc in franta De cativa ani si sora mea care are 14 ani vrea sa vina Sa faca liceul aici..NE trebuie o atestare De tutela pentru a o putea inscrie dar nimeni nu cunoaste.,stiti cumva unde am putea-0 face?
Cel mai recent răspuns: Raluca Salfi , utilizator 19:51, 12 Septembrie 2017
Instituirea tutelei pentru minori se poate face in urmatoarele cazuri:
ambii părinţi sunt, după caz, decedaţi, necunoscuţi, decăzuţi din exerciţiul drepturilor părinteşti sau li s-a aplicat pedeapsa penală a interzicerii drepturilor părinteşti, puşi sub interdicţie judecătorească, dispăruţi ori declaraţi judecătoreşte morţi,

Presupun ca la asta se refera intrebarea dvs.
Daca este un termen tradus din franceza il puteti scrie aici
Ultima modificare: Marți, 12 Septembrie 2017
AvTudor_com, utilizator
".Attestation de tutelle ou délégation d'autorité parentale ".Cum este minora cineva trebuie sa raspunda de ea ..asta mi.s-a cerut..Multumesc frumos
Trebuie să avem în vedere că acolo se aplică legea franceză. Nu ne putem ghida după legea românească.
Din câte înțeleg eu, se referă la exercitarea autorității părintești asupra minorului, dar în înțelesul juridic francez, având în vedere practica lor judiciară.
Textul in franceza observ ca permite doua situatii. La prima, dupa cum am spus mai sus, nu cred ca va incadrati. A doua se poate obtine in instanta, mai ales ca sunteti membru de familie.
Hotararile instantei sunt recunoscute si in Franta conforn regulamentului CE nr. 2201/2003
Ultima modificare: Marți, 12 Septembrie 2017
AvTudor_com, utilizator
In legislatia noastra, exista institutia delegarii autoritatii parintesti avand ca temei legal Lg272/2004. Este de vazut insa daca se poate aplica acolo, daca este ceea ce le trebuie francezilor. Ideea e ca instanta de tutela romana dispune ca -temporar - exercitarea autoritatii parintesti sa fie facuta de o alta persoana decat parintii.

Av.Gabriela GERBER

Alte discuții în legătură

Mama decedată, tatăl fără loc de muncă stabil. pot obține bunicii tutela nepoților? zetu_elena zetu_elena Buna ziua, As dori daca se poate sa ma indrumati cum se poate obtine tutela a 2 nepoate , avand in vedere urmatoarea situatie : fiica noastra, mama lor, a ... (vezi toată discuția)
Incredintare tutela craciun159 craciun159 buna ziua in urma unui divort amiabila tutela copilului se poate incredinta direct de notar esau este nevoie de o hotarare judecatoreasca.? (vezi toată discuția)
Cerere instituire tutela madalina15 madalina15 Buna ziua! Am si eu o intrebare: Ambii parinti ai unui minor sunt decedati, iar bunica acestuia vrea sa fie numita tutore si vrea sa faca o cerere in ... (vezi toată discuția)