rtek a scris:
Nu stiu cum a fost in alte centre de examen dar la Constanta examenul a fost organizat perfect! Cat despre copiat...bazaconii! Eu nu am cunostinta ca in sala in care am fost sa fi copiat cineva! Decanul a intrat de trei ori la fiecare examen cu detectorul de blue-thoot. Au fost in permanenta trei supraveghetori in sala! La OEPA cineva a incercat sa obtina o lamurire si a fost repezit..... A venit si o recomandare: atentie la etalarea unui limbaj juridic adecvat in dezvoltarea subiectelor..... Cat despre note... in ce ma priveste mi le-am aproximat eronat in crestere cu exceptia unei la care am luat mai mult decat ma asteptam. Cam asta este revolta lui adutescu cred....se insinueaza in fals la adresa celor care au luat pe merit! Nu cred ca ajuta pe nimeni o falsa reprezentare a situatiei reale, chiar daca nereusita doare....
Exact.
Sarcasmul meu este provocat de insinuarile celor care suspecteaza ca la Constanta promovabilitatea este prea mare!? acum isi doresc sa vina la Constanta la anul sa dea examen. Ce inseamna asta?
Cine nu a fost la Constanta sa se abtina de la comentarii despre cum s-a desfasurat examenul, pt ca - logic - nu are ce sa stie.
Da, decanul a venit in fiecare zi cu detectoare, oricum nu se auzea nici o casca, a detectat si telefoanele inchise care au fost indepartate, nu a fost un amfiteatru cu 130 de persoane, greu de supravegheat, ci sali mici cu maxim 20 de candidati, trei supraveghetori peste limita de strictete, a avut nevoie cineva la toaleta si a intrat supraveghetoarea cu persoana respectiva, deci exclus si cititul la baie cum se practica la BB, cine se uita in foaia colegului era mutat si amenintat cu datul afara si se potolea.
Cine nu a stiut intr-o zi a renuntat sa mai vina in urmatoarea.
Nu stiu fiecare ce a scris, dupa examen au fost discutii academice si nici un candidat nu parea nepregatit, in mare s-a picat pe subiectele stiute, citite cu o zi inainte, date si anii trecuti ( deci parcurse, macar candva) sau relativ cunoscute, din partea generala a materiei.
Nici corectorii nu au fost indulgenti, as parea lipsita de modestie sa spun ca, la punctul meu forte, civilul, unde stiu pe de rost si pagina din Statescu/Barsan si baremul parea facut de mine, lucrarea a fost evaluata doar la 7,5.
Asa ca, asteptam cu drag pe oricine ar dori sa dea examenul la Constanta, dar sa nu creada ca il va lua pt ca anul acesta promovabilitatea a fost mare. Statisticile nu au nici o relevanta. Cum am spus, nu stiu ce a scris fiecare, poate s-au nimerit doar elitele, cum zicea cineva, poate e o pura coincidenta, oricum nu crede nimeni ca s-a invatat si s-a luat pe bune, dar studiul procentelor nu te face automat un candidat reusit nici la anul in nici un centru de examinare.
Succes!