nefertirising a scris:
Suzana Hirzoiu a scris:
Daca ar fi taxa la inscriere ca definitiv, mi se pare relativ ok. Dar avand in vedere faptul ca unii din noi venim de pe bancile scolii, sa trebuiasca sa platesti aproape 1000 euro ca sa te inscrii ca stagiar mi se pare enorm. Ca sa nu mai punem la socoteala cheltuielile cu examenul si.. sa fim seriosi, cheltuielile care urmeaza dupa inscriere... Crunt. Mai zicea cineva pe un alt thread ca ar trebui sa mearga la munca afara vreo 2 ani ca sa-si poata sustine stagiatura cu tot ce inculde ea. Un fel de plm.
Nu inteleg ce va mira toate astea. Voi chiar nu va interesati dinainte de la generatiile trecute? Imi vine greu de crezut ca abia acum aflati despre aceste taxe "enorme" si de faptul ca trebuie sa te descurci singur pe toata perioada stagiaturii. Cazurile in care stagiarii sunt remunerati cum se cuvine sunt rare, regula este ca majoritatea, in cei 2 ani, sunt slavus maximus.
Este foarte adevarat! Stagiarii sunt platiti prost sau deloc, ba mai mult, sunt cazuri in care stagiarul remunereaza maestrul pentru efortul depus de acesta...efortul de a-i fi indrumator!