Buna seara. Pentru un proces de partaj , avocatul cat are dreptul sa impuna onorariul. Avocatul care l-am solicitat a pretins ca , dupa noile tarife , onorariul se poate ridica pana la 4 % din masa partajabila. E adevarat ? Multumesc
Bună ziua. Fiecare avocat percepe de la clienții sai propriile onorarii . Dacă nu sunteți mulțumit de onorariul perceput de către apărătorul ales puteți consulta și alți avocați.
NU stiu ce sa va spun referitor la hotararea UNBR, e atat de neclara ca mi-ar lua 10 pagini sa va fac o idee despre onorariile de acolo, starea de recomandare si/sau obligativitate etc.
E posibil sa va incadrati la acel procent, nu cunosc...
Aia cu impusul, discutabil, juridic. Teoretic onorariul se negociaza, asta intra in contradictie cu ideea de onorariu minim... in plus avocatului i se recomanda acele onorarii, dar nerespectarea lor inseamna abatere disciplinara. Absurd de la cap la coada.
Oricum, nu am citit cu maxima atentie hotararea ca nu am avut rabdare, e greu de descifrat.
Mai precis , din mai 2017 baroul avocatilor a impus un tabel minimal care trebuie respectat. Taxa de 3 % din masa partajabila devine referinta la onorariu. Cu cat masa este mai mare cu atat si onorariul creste. Asa m-i s-a spus... Probabil ca la piata: nu e fraier cine cere...e fraier cine da !... Multumesc ptr.raspuns..