avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 795 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept penal - probleme serioase cu ... care ar putea fi incadrarea?
Discuție deschisă în Drept penal - probleme serioase cu dreptul

care ar putea fi incadrarea?

In cazul unor liste de plata ale unei asociatii de proprietari care in contradictie cu L82 si OMEF 1969/2007ca si cu art 21 din HG 1588/2007 nu specifica:
-data intocmirii
data afisarii
data scadentei
- procentul penalitatilor care se aplica
- nr. si valoarea facturilor in baza carora sunt intocmite
-nu specifica nici care din cheltuieli sunt calculate pe nr. de persoane nici cele care sunt calculate pe suprafata indiviza
-nu au viza cenzorului (care conf. l 230/2007 este viza de conformitate si legalitate)
mentionez ca nici art 25 (4) din L 230 nu s-a respectat (comunicarea in scris a hot. AG, care ar fi putut lamuri cat de cat)

mentionez ca nici sumele care sunt inscrise in aceste sume nu sunt corecte, ci sunt "umflate".
Se incadreaza in abuz in serviciu, fals in inscrisuri, gestiune frauduloasa?
Cel mai recent răspuns: scarlet , utilizator 14:01, 3 Octombrie 2009
Trebuia sa se intocmeasca mai intai o notificare in care se arata modul de calcul al penalitatilor, data scadentei ,etc. In mod clar fapta se incadreaza la abuz in servici si fals in inscrisuri.
Stimata dna Scarlet , incadrarile facute de dvs sunt intr-adevar pertinente!
Din cele expuse de catre dvs se incadreaza la acele fapte! Dar ati discutat cu administratorul? Ati incercat sa il determinati sa intocmeasca corect listele de plata a intretinerii?
da, am incercat si verbal si in scris, am sesizat in scris si la compartimentul specializat al primariei, dar fara nici un rezultat. cei din urma nici nu mi-au raspuns. presupun ca se simt si ei in culpa, conform legii ei au si atributii de indrumare si atributii de control, deci ar fi trebuit intai sa previna. si tot ei i-au atestat, deci ar fi trebuit sa ii testeze privitor la cunoasterea legislatiei etc.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Contabilitate in partida simpla scarlet scarlet documentele contabile care nu respecta l 82 si ordinul MEF 1969 sunt valide, sau nule? este vorba de o asociatie de proprietari (vezi toată discuția)
Este dol??? scarlet scarlet in cazul unor de plata ale unei asociatii de proprietari care nu specifica (dupa cum specifica L 82 si OMF 1969/2007): -data intocmirii data afisarii data ... (vezi toată discuția)
Nulitate liste plata scarlet scarlet listele de plata care nu sunt intocmite conform l82 si omf 2329, care nu au nici viza de legalitate a cenzorului, sunt cumva nule? (vezi toată discuția)