avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1712 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept penal - probleme serioase cu ... Consum de marijuana
Discuție deschisă în Drept penal - probleme serioase cu dreptul

Consum de marijuana

Am fost prins cu aproximativ 0.2 grame iarba la inceputul lunii iulie. Am fost dus la sectie, unde am cooperat in totalitate. Inca nu am fost sunat de procuror si nici nu am primit citatie. Dupa 2 luni, am fost prins din nou cu aproximativ 0.7 grame de iarba, dupa care a urmat aceeasi procedura, cooperand in totalitate. Am varsta de 19 ani, alte andecedente nu mai am. Ma gandesc ca la primul caz o sa primesc o amenda administrativa, fiind prima abatere, insa nu stiu cat de grava este a 2-a abatere... La ce sa ma astept? Un avocat ar putea remedia situatia? Care este cea mai usoara pedeapsa pe care o pot primi?
Ultima modificare: Miercuri, 13 Septembrie 2017
abcdefg098, utilizator
Cel mai recent răspuns: abcdefg098 , utilizator 12:12, 15 Septembrie 2017
Cea mai usoara pe care o vad este renuntarea la aplicarea pedepsei. Dar sunt sanse mici, avand in vedere ca este un concurs de infractiuni. Probabil o sa primiti o amenda penala
Ultima modificare: Miercuri, 13 Septembrie 2017
AvTudor_com, utilizator
Ce trebuie sa fac sa obtin renuntarea la aplicarea pedepsei? si pedeapsa, ipotetic vorbind care ar fi? Singura mea grija e sa nu am cazierul patat... sa ma incurce pe viitor cu angajarea. Stiti cumva daca exista posibilitatea sa nu fie sesizata ca fiind a 2-a abatere, dat fiind faptul ca primul dosar inca nu e clasat?(multumesc anticipat)
Ultima modificare: Miercuri, 13 Septembrie 2017
abcdefg098, utilizator
Dupa ce v-au depistat, polititsti intocmesc PV de constatare a infractiunii flagrante, sigileaza probele si le trimit la expertiza.
PV constituie actul de sesizare al organelor de urmarire penala si imediat dupa se incepe urmarirea penala in rem.
Dupa ce vine raportul de constatare tehnico-științifică si din concluzii rezultă că probele ridicate de la dvs reprezintă cannabis, se dispune inceperea urmaririi penale in personam, cand capatati calitatea de suspect.
Atunci veti fi citat sa va aduca la cunostinta acuzatia.
Avand in vedere ca aveti savarsite 2 fapte in concurs, probabil ca dosarele se vor reuni.
În cazul săvârşirii infracţiunilor prevăzute la art. 4 din Legea 143/2000, procurorul dispune, în termen de 24 de ore de la începerea urmăririi penale, evaluarea consumatorului de către centrul de prevenire, evaluare şi consiliere antidrog, în scopul includerii acestuia în circuitul integrat de asistenţă a persoanelor consumatoare de droguri.
Nu se mai dispune amenda administrativa in legislatia actuala.
Avand in vedere situatia de fapt descrisa de dvs, ar trebui sa va asteptati la o condamnare.
Din moment ce dosarele se unesc, poate fi considerate prima abatere?
Ultima modificare: Miercuri, 13 Septembrie 2017
abcdefg098, utilizator
Primiti o singura condamnare daca se reunesc.

Alte discuții în legătură

Inchisoare - detinere cannabis TilviuSiberiu TilviuSiberiu O persoana condamnata definitiv la 1 an inchisoare cu suspendare este gasita cu o cantitate de 0.5 grame de canabis asupra sa, inainte de terminarea perioadei ... (vezi toată discuția)
Alcool la volan AlexMan92 AlexMan92 Ajutoor..Am fost prins cu alcoolemie de 0.43 in aerul expirat.Am fost dus la UPU pt recoltarea probelor de sange.Mentionez ca am fost oprit de politie dupa ce ... (vezi toată discuția)
Cazierul si amenda penala ContSters362639 ContSters362639 in cazul unei amenzi penale,se va pata cazierul? si in cat timp se va sterge ? (vezi toată discuția)