avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 142 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Medierea - domeniu de aplicare şi ... Pot da in judecata un detinut?
Discuție deschisă în Medierea - domeniu de aplicare şi aspecte juridice

Pot da in judecata un detinut?

Buna ziua. Am doua sentinte , si inculpatul este incarcerat, dar confrm deciziilor trebuie sa imi dea o suma de bani . A trecut aproape un an si nimeni din familia lui nu m-a contactat sa discutam despre plata . La un recuperator nu pot merge , el neavand nici un bun propriu. Ceea ce intreb eu ; Il pot da in judecata, si sa cer ca de suma ce mi-o datora sa mai faca zile de puscarie ?
Ultima modificare: Miercuri, 13 Septembrie 2017
mimiela, utilizator
Cel mai recent răspuns: Radu Lupascu , Practician in insolventa 13:03, 13 Septembrie 2017
1 din 1 utilizatori consideră
acest răspuns util
Nu puteti transforma obligatia civila de plata a unei sume de bani in sanctiune penala privativa de libertate. Obligatia cu care acesta va este dator nu constituie infractiune. Pe scurt, nu.
Multumesc pentru raspuns. Dar il pot da in judecata pentru ca nu a platit banii din sentintele penale ?
Ultima modificare: Miercuri, 13 Septembrie 2017
mimiela, utilizator
1 din 1 utilizatori consideră
acest răspuns util
Presupun ca prin expresia
nu a platit banii din sentintele penale
va referiti la ceea ce judecatorul l-a obligat sa va plateasca d-voastra in calitate de parte civila, cu titlu de despagubire pentru prejudiciul cauzat. In aceasta situatie nu este necesar sa il dati in judecata, cu hotararea prin care este obligat la plata, legalizata cu mentiunea ca este definitiva, va adresati unui executor judecatoresc. In masura in care nu are bunuri, este posibil sa ajungeti sa platiti un avans din onorariul executorului si sa nu recuperati nimic din suma datorata.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Cum recuperez banii de onorariu dati unui avocat intr-o cauza castigata? gudflo gudflo Va rog sa imi spuneti cum ajung sa primesc banii inapoi.,prin sentinta obliga persoana sa imi plateasca suma care este cu titlu de cheltuieli de judecata (vezi toată discuția)
Sentinta penala cu suspendare, cum recuperez ? alexpetre15 alexpetre15 Cum sa procedez in cazul urmator? O sentinta definitiva condamna pe inculpat cu suspendare si anuleaza un contract. Sentinta se pune in executare, ceea ce ... (vezi toată discuția)
Nelămurire incheiere dosar Dragos3010 Dragos3010 Bună ziua! În urmă cu aproximativ 5 ani, am deschis un proces civil, pentru loviri sau alte violențe, pe care ulterior, la aproximativ 3 ani de zile l-am ... (vezi toată discuția)