avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 305 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Pensionari şi probleme juridice ... Conditii pensionare anticipata partiala
Discuție deschisă în Pensionari şi probleme juridice legate de pensii

Conditii pensionare anticipata partiala

Buna ziua, barbat nascut in dec. 1958 cu un stagiu de cotizare de 34 ani,(fara armata, facultate) din care 17 ani lucrati in grupa II-a 100%, in ce conditii se poate pensiona anticipat ?
Cel mai recent răspuns: soucadan , utilizator 19:33, 13 Septembrie 2017
Persoanele care au realizat un stagiu de cotizare cu cel puţin 8 ani mai mare decât stagiul complet de cotizare prevăzut de lege (n.m., minim 43 de ani ), pot solicita pensia anticipată cu cel mult 5 ani înaintea împlinirii vârstei standard de pensionare.
[ link extern ]

Pensia anticipată parţială se acordă cu cel mult 5 ani înainte de împlinirea vârstei standard de pensionare, persoanelor asigurate care au realizat stagiile complete de cotizare prevăzute de lege, precum şi celor care au depăşit stagiul complet de cotizare cu până la 8 ani.
[ link extern ]
Va multumesc!

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Cumparare vechime in munca Popescu Catalin Popescu Catalin Sunt un barbat in varsta de 62 de ani si am o vechime neintrerupta in munca 32 de ani pana in 2012.De atunci nu am mai lucrat nicaieri.Va rog sa-mi spuneti ... (vezi toată discuția)
Pensie Puiu Toader Puiu Toader Conditii pensie anticipata cu syagiul de cotizare de pesre 35 de ani? (vezi toată discuția)
Pensia anticipată parțială Victor vacaru Victor vacaru Am 34 ani si 5 luni de contributiI platite,9 ani gr II si 61 ani varsta.pot cere pensionarrea anticipata partiala Multumesc (vezi toată discuția)