avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 614 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul familiei sau probleme ... divort
Discuție deschisă în Dreptul familiei sau probleme juridice de familie

divort

daca in fata instantei am fost de acord cu desfacerea casatoriei din culpa comuna,ma pot intoarce sa cer dsfacerea casatoriei din culpa exclusiva a reclamantului?
Cel mai recent răspuns: CLAUDIU LASCOSCHI , Avocat 19:38, 3 Octombrie 2009
Da,se poate da va trebui sa va modificati actiunea in termen legal.
Daca asa ati convenit nu mai puteti reveni asupra deciziei dvs., deoarece instanta a consemnat doriti desfacerea casatoriei din culpa comuna. Se putea doar pana la primul termen modificand actiunea.
pana cand sa discutati despre probe, dvs puteti sa completati actiunea.
darnu cred ca instanta va fi de acord cu cerinta dvs deoarece majoritatea divorturilor, in zilele noastre, sa desfac din culpa comuna, chiar daca numai unul dintre sotui este "capul rautatilor".

av.m.vasilescu
Nu neaparat,regula la mine este ca sotul parat este vinovat exclusiv de divort.
Asa pornesc actinea si asa se finalizeaza.
Insa nu acest lucru este important.
Important este ca partea sa obtina ceea ce vrea.
suteanu maria a scris:

daca in fata instantei am fost de acord cu desfacerea casatoriei din culpa comuna,ma pot intoarce sa cer dsfacerea casatoriei din culpa exclusiva a reclamantului?



Acest lucru il puteti cere prin cerere reconventionala, pe care o depuneti la primul termen de judecata.

Alte discuții în legătură

Divort din culpa comuna cris_deo cris_deo buna seara. va rog sa-mi spuneti daca se poate divorta din culpa comuna chiar daca numai unul dintre soti a facut cerere? Pot sa introduc in actiune textul: \" ... (vezi toată discuția)
Depunerea intampinarii INFORMAT INFORMAT Este pe rol un proces de divort in care reclamanta a expus principalele motive pentru care s-a separat si cere desfacerea casatoriei din vina ambelor parti ... (vezi toată discuția)
Divort-partaj mancipri mancipri speta . sotia introduce actiune de divort . cere desfacerea casatoriei din vina exclusiva a sotului ( consum excesiv de alcool , agresiv ). nu cere partajul . ... (vezi toată discuția)