avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 516 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Codul rutier, contravenţii şi ... Neprezentarea permisului
Discuție deschisă în Codul rutier, contravenţii şi probleme conexe

Neprezentarea permisului

Buna . Va rog daca se poate sa imi dati cateva sfaturi cum pot contesta urmatorul PV.
Azi dimineata am fost oprit de un echipaj de politie in . Si asupra mea nu aveam buletin si permis. El intrebandu-ma daca stiu cnp-ul. I-am dat o copie xerox dupa buletin, dansu-l sa dus la el in masina si peste 30 minute ma chemat la el. Mi-a facut proces verbal ca nu am omologare pe folii pentru care mi-a dat advertisment, dar mi-a luat talonul , si pt ca nu am avut permisul amenda . Eu aveam omologare pe folii , pe care nu mi-a cerut-o si agentul nici macar nu a verificat prin statie, sau sa fi mers la sectie daca posed sau nu permis de conducere.
Mentionez de asemenea ca nu am semnat procesul veral.
1. Daca platesc amenda in 48 de h si contest procesul , primesc banii inapoi. Sau mai bine contest procesul verbal si termenul oricum se prelungeste, deci tot jumate voi platii la finalul deciziei contestatiei?
2. Ce sanse as avea sa castig contestatia PV?
3. In cat timp pot depune contestatia?
4. Politistul nici macar nu s-a uitat la omologarea mea. I-am spus ca le-am pus saptamana trecuta si nu am avut timp sa merg la RAR sa le treaca in talon.As putea pur si simplu sa dau foliile jos si sa ma duc la rar , fara folii si sa imi primesc talonul?

Am facut mai jos un model , de contestatie PV. Daca se poate sa imi spuneti ce ar mai trebuii adaugat. Intrucat oricui i se poate intampla sa uite permisul in ceilalti blugi si sa plece in graba .
Ultima modificare: Duminică, 4 Octombrie 2009
Georges3, utilizator
Cel mai recent răspuns: ynocentta , utilizator 08:17, 14 Octombrie 2009
Am primit procesul verbal. Numele de pe plic fiind gresit cat si numele scris pe verso procesului verbal .
Poza cu PV [URL=[ link extern ] ]

1.Numele nu mi se intelege in totalitate la rubrica "Dl/Dna." Cioaba George Titus
eu numindu-ma Georges. la rubrica act de indent. este scris CI ( nu trebuia sa fie BI)
2.Acel martor Table Arsenie , nu a fost la fata locului, eu refuzand sa semnez procesul verbal, acea rubrica era necompletata cand am plecat de la fata locului.
3. La rubrica Instiintare de plata , la sectiunea CNP este scrie CC3578851 ( nu este nici CNP`ul , si nici seria de pe B.I. al meu )
Sper ca se intelege ceva din poza uploadata.
Imi puteti spune daca este anulat din oficiu in conformitate cu art. 16 ( parca) care se referea la datele completarii unui proces verbal.
1-Aspectul ca nu se intelege in totalitate numele, poate fi usor motivat avand in vedere conditiile improprii datorate multitudinii de soferi contravenienti care obliga autoritatile sa faca eforturi sustinute pentru constatarea si consemnarea contraventiilor.
2-Va revine greaua misiune sa probati ca martorul nu a fost la fata locului,daca respectivul a consimtit semnarea PV,responsabilitate, pe care dvs nu v-ati
asumat-o
3-Instanta de judecata este unica autoritate indiriguita sa analizeze competent faptele si probele si in final sa dispuna solutia finala.
4-Articolul este corect mentionat dar,aspoectele invocare de dvs sunt "subtiri"
Ce aspecte mai "beton" pot invoca in legatura cu acest PV ?
Georges3
in lipsa PV nimeni nu poate sa emita opinii "beton"
este uploadat la urmatoarea adresa [ link extern ]

Alte discuții în legătură

Amenda abuziva Bogdan_25 Bogdan_25 Buna ziua, pe data de 11.11.2012 am fost oprit de un echipaj al politiei rutiere in comuna bragadiru, pentru control de rutina.Am oprit, agentul a venit langa ... (vezi toată discuția)
Neprezentarea actelor! Iulianaha Iulianaha Buna seara! Am fost oprita de un agent de politie, eu conduceam un tractor. Nu aveam actele la mine. Pe un carnetel mi-a notat datele si a zis ca imi trimite ... (vezi toată discuția)
Permis suspendat abuziv pt 60 de zile ForWhhy ForWhhy Bună ziua. Câteva zile mergeam cu prieteni acasă și într-un sat un echipaj de politie au trecut lângă noi cu semnale luminoase. Mașina de politie a ... (vezi toată discuția)