avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 481 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Asociaţii de proprietari / ... Montare camera video la geam pentru parcare
Discuție deschisă în Asociaţii de proprietari / locatari

Montare camera video la geam pentru parcare

Buna ziua,
Stiu ca s-a mai discutat despre acest subiect, insa intrebarile erau putin diferite, iar raspunsurile se legau de alte aspecte, plus ca erau destul de contradictorii.
Ma intereseaza sa montez o camera video la geamul apartamentului pentru a supraveghea masina in parcare. Locuim la et 2, chiar deasupra intrarii in bloc, iar masina o parcam mereu in acelasi loc (am avut contract de inchiriere, dar acum e reziliat pentru o anumita perioada din cauza unor lucrari pe fonduri europene). As capta imagini de pe cel putin 3 locuri de parcare, o centrala electrica, strada si putin din aleea din fata blocului.
Cum trebuie sa procedez sa fim in regula? Unde trebuie sa o declar?
Multumesc frumos.
Cel mai recent răspuns: claudela , utilizator 22:31, 15 Septembrie 2017
1 din 1 utilizatori consideră
acest răspuns util
Atentie sporita cu respectarea legislatiei in domeniu
In cazul dv avand in vedere intentia de instalare sistem de supraveghere in spatiu privat,atentie la aspectul privitor la accesul si utilizarea datelor stocate de sistemul de supraveghere vis-a-vis de caracterul informatiilor stocate
"întrucât utilizarea tehnicilor pentru captarea, transmiterea, manipularea, înregistrarea, stocarea sau comunicarea datelor constituite din imagini privind persoanele fizice reprezintă operațiuni de prelucrare a datelor cu caracter personal, în conformitate cu paragraful (14) din preambulul Directivei 95/46/CE a Parlamentului European și a Consiliului din 24 octombrie 1995 privind protecția persoanelor fizice în ceea ce privește prelucrarea datelor cu caracter personal și libera circulație a acestor date, corelate cu dispozițiile Convenției nr. 108/1981 a Consiliului Europei,"
"având în vedere că utilizarea mijloacelor de supraveghere video poate aduce atingere dreptului la viață privată al individului, consfințit de art. 26 din Constituția României, republicată"
1 din 1 utilizatori consideră
acest răspuns util
Da, o sa-l deranjati pe cel care va zgarie masina. O sa-i aduceti atigere si celui care o sa va scoata roata de la masina...
Doamna, montati camera in apartamentul dvs. si cu asta basta.
Daca o fi sa fie vreo problema, relamati la politie incidentul si faceti precizarea ca aveti si imagini despre eveniment.
Apropo's @ynocentta, in masina personala, pot sa-mi montez o camera speciala? Acolo vad persoane si intamplari nenumarate. Le mai aduc atingere dreptului la viață privată al individului, consfințit de art. 26 din Constituția României, republicată" cand un alt participant la trafic nu respecta regulile de circulatie si ma busheste in intersectie? Sau sunt pur si simplu martor la asa ceva si pot sa ajut organele de politie sa vada exact ce s-a intamplat?
Haideti sa fim realisti!
Multumesc frumos!

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Montare camera supraveghere curte Mariana Rosca Mariana Rosca Buna ziua. In urma unor evenimente nefericite de care am avut parte( intrat si furat din curte), dorim sa instalam cateva camere de supraveghere in curte, ... (vezi toată discuția)
Camere de supraveghere! ionut.nicolin89 ionut.nicolin89 Buna ziua, locuiesc intr-un complex nou de blocuri. Asociatia doreste instalarea camerelor de supraveghere in complex. Conform GDPR, daca nu ma insel, si ... (vezi toată discuția)
Sistem de supraveghere alexmihalache alexmihalache Buna ziua. Am si eu o intrebare! in blocul in care locuiesc sau instalat 6 camere de supraveghere 1 camera bate fix pe usa apartamentului meu si ma deranjaza ... (vezi toată discuția)