avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 550 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Şomaj, concediu creştere copil, ... Indemnizatie pentru mama eleva la cursuri de zi, ...
Discuție deschisă în Şomaj, concediu creştere copil, asigurări sociale şi asistenţă socială

Indemnizatie pentru mama eleva la cursuri de zi, ramasa repetenta

Buna ziua! Este vorba de o tanara eleva care a nascut un copil la finalul lunii august. Ea a ramas repetenta deoarece nu a mai putut ajunge la scoala din cauza sarcinii. Incepand cu 1 septembrie 2017 (deci, din anul scolar 2017/2018) s-a reinscris la liceu, dar la cursuri de seral. Este majora.

Intrebarea mea este daca poate primi indemnizatia de crestere copil.
Din cate inteleg, legea spune ca primeste daca a urmat cursuri de zi fara intrerupere in cele 12 luni anterioare cresterii copilului.
- faptul ca a ramas repetenta se considera intrerupere?
- conteaza ca in prezent este eleva la seral, daca ea a nascut copilul in anul scolar precedent (2016/2017, deci inainte de 1.09.2017) si inainte de aceasta a fost eleva la zi?
Va rog frumos sa ma ajutati! Multumesc!
Ultima modificare: Miercuri, 13 Septembrie 2017
goldessa, utilizator

Alte discuții în legătură

indemnizatie Corppo Corppo Buna ziua. As dori sa aflu daca pot sa iau indemnizatie pentru copil fiind eleva. In anul 2016/2017 am fost declarata repetenta. Stopanduse scoala unde am ... (vezi toată discuția)
Pot sa iau indemnizatia de crestere a copilului? roxiblonda roxiblonda eu o intrebare am 20 de ani si am nascut de o luna sunt eleva la seral .. si cei de la primaria orasului meu mi sa zic ca pot sa iau indemnizatia de crestere ... (vezi toată discuția)
Indemnizatie pentru ccc, mama studenta la master mihai03 mihai03 Fata mea urmeaza cursurile de Master al unei Fac din Iasi. Ea repeta ultimul an de Master. S-a casatorit in timpul studentiei, iar anul acesta a nascut. A ... (vezi toată discuția)