avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 558 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... Dreptul la proprietate al soțului supraviețuitor
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

Dreptul la proprietate al soțului supraviețuitor

casa in rosu cumparata de sot in 2009 -( convietuim impreuna din 2003 si ne-am casatorit in 2014).cu bani primiti de la socrii.in contract scrie "vaduv si unicul proprietar".Sotul are o fiica din prima casatorie.
in caz de deces sot ,care este dreptul meu de a nu fi dat afara din casa de copil?
mentionez ca de atunci am participat cu salar,munca,CAR la imbunatatirea casei
Cel mai recent răspuns: raluk0207 , utilizator 12:48, 14 Septembrie 2017
1 din 1 utilizatori consideră
acest răspuns util
La decesul sotului, veti avea dreptul la o cota de 1/4, in calitate de sotie supravietuitore
Deci veti fi in coproprietate cu fiica. Si ca atare, nu o sa fiti data afara din casa.
Daca totusi, va e frica foarte tare, sotul va poate constitui din timpul vietii un drept de uzufruct viager pe acel imobil.
multumesc f.mult
daca mostenesc 1/4 din proprietate,baiatul meu din prima casatorie are dreptul la mostenire?
1 din 1 utilizatori consideră
acest răspuns util
Are dreptul doar la acei 1/4 ai dvs, pe care ii va mosteni cand nu o sa mai fiti.
La succesiunea sotului dvs, nu are nici un drept.
multumesc f.mult

Alte discuții în legătură

Moºtenire - copii din douã cãsãtorii L_Eva L_Eva Bună ziua, soţul meu are o fiică înfiată din prima căsătorie. Prima soţie e decedată. Noi avem împreună un copil şi locuim în locuinţa mea, ... (vezi toată discuția)
Mostenire pentru copil aaalinaaa aaalinaaa buna ziua tuturor, am cumparat o casa veche de la mama mea,eram necasatorita,intre timp m-am casatorit .Sotul meu are un baiat din prima casatorie care ... (vezi toată discuția)
Probleme cu concubinul apartament pe numele meu, concubinul vrea ... georgetteivonna georgetteivonna Probleme cu concubinul Apartament pe numele meu, concubinul vrea sa fie sigur ca daca mor eu inainte, fiica mea nu-l da afara din casa. Ce ma sfatuiti sa ... (vezi toată discuția)