avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 439 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... Testament vs. partaj bunuri
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

Testament vs. partaj bunuri

In cazul sotului care prin testament a lasat totul nepotului, pot face ceva pt a modifica cota nepotului, pot sa mai am si alte surprize, sau e mai bine sa fac un partaj al bunurilor. In cazul partajului, copilul cit ii revine fata de nepot. Multumesc
Cel mai recent răspuns: trandafir2 , moderator 12:15, 14 Septembrie 2017
1 din 1 utilizatori consideră
acest răspuns util
Sotul lasa prin testament nepotului partea de avere de care poate dispune, iar ca sa modificati dvs sau altcineva "cota" nepotului este imposibil pentru ca testamentul este un act unilateral, adica reprezinta vointa testatorului. Insa dvs ca sot supravietuitor puteti sa va revendicati rezerva succesorala in cazul in care aceasta rezerva va este incalcata prin testament.
Partaj se poate face bineinteles, insa veti partaja bunurile comune, normal, iar asupra bunurilor proprii, la fel, testatorul poate dispune dupa cum considera.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Testament mineva mineva Buna ziua Bunica mea ,in viata in momentul de fata , mi a facut testament prin care imi lasa mie toate bunurile ei mobile si imobile. Acesta lucru l a ... (vezi toată discuția)
Contestare testament autentic PORA AMALIA PORA AMALIA Buna ziua! Doresc si eu sa aflu care este procedura de contestare a unui testament autentic... Bunica mea, decedata in 2021 a lasat un testament unui nepot, ... (vezi toată discuția)
Testament cu uzufruct ne_interesant ne_interesant Bunicii sotiei i-au facut testament cu uzufruct viager , fiecare un testament separat ( in fata unui notar ) prin care lasa toate bunurile lor : casa cu teren ... (vezi toată discuția)