Bunicii sotiei i-au facut testament cu uzufruct viager , fiecare un testament separat ( in fata unui notar ) prin care lasa toate bunurile lor : casa cu teren si terenuri
Din terenul care imprejmuieste casa i-au lasat 500 mp unei alte persoane ( este prevazut cica din cate am inteles de la sotie in testament care sunt acei 500 mp )
Bunicii au un singur copil ( tatal sotiei ) care are drept de uzufruct viager....
Bunica sotiei a murit Bunicul ramas in viata poate renunta sau aduce modificari privind testamentul lui?
Va pun acesta intrebare deoarece:
- bunicul este partial amnezic ( dupa moartea bunicii )
- tatal sotiei are probleme cu politia , bea , este mai mult plecat.....
- bunicul a fost influentat cat traia bunica de persoana careia a lasat acei 500 mp
Nu mai vreau ca acea persoana sa mai provite de eventualele bunuri in cazul renuntarii sau modificarii testamentului bunicului
Va multumesc
Bineinteles ca poate!
Orice persoana isi poate revoca testamentul, modifica etc. Acest lucru depinde doar de vointa lui. In cazul in care se produce acest lucru si dvs. aveti dubii cu privire la discernamantul testatorului, se poate promova o actiune in constatarea nulitatii absolute a testamentului respectiv!
Orice persoana poate dispune de bunurile sale cum vrea. Asa ca, bunicul poate sa-si schimbe testamentul.
Puteti insa conveni sa incheiati de exemplu, un contract de vanzare-cumparare cu clauza de intretinere.
1. Daca bunicul modifica testamentul ( in favoarea altei persoane ) , sotiei ce ai mai revine dupa testamentul bunicii ?
2. Modificarea testamentul de catre bunic se poate face avand in vedere ca este partial amnezic ?
1. Ii revine exact ceea ce i-a lasat bunica: cota ei din bunurile comune cu sotul si intreaga ei avere proprie. Asta daca bunicul sau fiul lor nu cere reductiunea testamentului pentru incalcarea rezervei succesorale.
2. Partial amnezic nu inseamna lipsit de discernamant. Deci poate incheia acte juridice.
Bunicul nu poate dispune de testamentul bunicii. El ar putea solicita reductiunea testamentului in cazul in care ii este incalcata rezerva succesorala. O persoana lipsita de discernamant nu poate dispune in mod valabil. Daca este vorba de situatii in care existenta si lipsa discernamantului alterneaza, actele juridice incheiate avand discernamantul pastrat sunt perfect valabile!
Mostenire apartament
Aismen
Salut,
Bunicii mei vor sa imi lase mostenire un apartament. Din pacate, eu nu am incredere in taica-meu ca l-ar lasa si nu s-ar atinge de el. Vreau sa fac ... (vezi toată discuția)