avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 773 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... Testament sau contract de vanzare cumparare??
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

Testament sau contract de vanzare cumparare??

Buna seara!
As dori ca prin bunavointa dvs. sa ma lamuriti intr-o problema:
Daca in cazul unei persone varsnice de 76 ani, aceasta poate dispune prin testament de intreg patrimoniul, sau este mai bine un contract de vanzare cumparare, ce expertiza trebuie relizata si unde pt a demonstra ca acea persoana are discernamantul intact??Ce forma de testament ar fi mai bine sa se efectueze??:O
Mentionez, persoana respectiva are 2 copii, dintre care unul este alcolic, o injura, este si violent cu dansa, si mai noua a fost obligata sa isi paraseasca domiciliul din aceasta cauza, mutandu-se la celalat copil...:oops:.Poate menttiona in testament acest aspect??
Va multumesc anticipat!!
Pentru ca testamentul poate fi atacat destul de usor , eu cred ca cel mai bine este sa fie incheiat un contract de vanzare cumparare cu obligatia de intretinere viagera.

Daca face testament trebuie ca 30 % din avere sa le revina mostenitorilor sub forma de rezerva succesorala .
Danke schön, imi cer scuze pentru ortografie dar sunt foarte obosita...:yawn:
In cazul in care doamna respectiva are mostenitori rezervatari ( descendenti, ascendenti privilegiati , sot supravietuitor) recomandarea mea este sa va faca contract de vanzare cumparare( chiar si cu uzufruct viager). B-)
Referitor la certificatul medico-legal care sa ateste ca doamna are discernamant, acesta se obtine de la INML in urma unei expertize medico-legale care dureaza 30 minute (in fata unei comisii medicale compuse din 5-7 medici de specialitate). Pentru aceasta expertiza trebuie sa o programati pe doamna respectiva fiindca programarile se fac la 45-60 zile datorita numarului mare de solicitanti.( intrebarile care se pun sunt: aveti rude?copii?de ce doriti sa vindeti? care este pretul vanzarii?stii care sunt preturile pe piata imobiliara la proprietati precum cea a dvs? de unde stiti? ati citit ziarele? ce faceti cu banii? dati din bani rudelor? copiii ce parere au? etc....intrebari pe care doamna trebuie sa le stapaneasca fiindca la cea mai mica ezitare diagnosticul poate fi "discernamant afectat")
Va doresc succes!:D
Recomandarea mea este ca batrana sa faca contract de vanzare cumparare cu uzufruct viager , pentru ca batrana poate sa motiveze foarte usor acest gest , in sensul ca vrea o parte din bani ca sa-si imbunatateasca confortul personal iar uzufructul viagereste pentru a fi sigura ca nu este lasata pe drumuri .
Uitati de testament!Avand 2 copii, acestia se bucura de rezerva succesorala.
Incheiati un contract de vanzare-cumparare. Expertiza psihiatrica o faceti la INML Mina Minovici.In felul acesta evitati un eventual proces,pt anularea contractului.

Alte discuții în legătură

Testament/contract vanzare cumparare/donatie? claudia_petre claudia_petre Buna ziua. Ingrijesc o femeie in varsta care doreste sa imi lase locuinta. Mentionez ca are nepoti din partea surorii. Va rog sa imi spuneti ce act trebuie ... (vezi toată discuția)
Drepturile asupra unui testament in care sunt implicati si alti membrii ai familiei ContSters215993 ContSters215993 Problema mea este urmatoarea: am grija de o batranica a carui sot a murit in urma cu 15 ani. Aceasta doreste ca dupa moartea dumneaei apartamentul sa-mi revina ... (vezi toată discuția)
Mostenire CosminTudosie CosminTudosie Familie pensionari 88 de ani cu 4 copii in ce conditii putem lasa mostenire unuia dintre copii sau unui nepot proprietatea personala pentru ingrijire excluzand ... (vezi toată discuția)