avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 868 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... Testament sau contract de vanzare cumparare??
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

Testament sau contract de vanzare cumparare??

Buna seara!
As dori ca prin bunavointa dvs. sa ma lamuriti intr-o problema:
Daca in cazul unei persone varsnice de 76 ani, aceasta poate dispune prin testament de intreg patrimoniul, sau este mai bine un contract de vanzare cumparare, ce expertiza trebuie relizata si unde pt a demonstra ca acea persoana are discernamantul intact??Ce forma de testament ar fi mai bine sa se efectueze??:O
Mentionez, persoana respectiva are 2 copii, dintre care unul este alcolic, o injura, este si violent cu dansa, si mai noua a fost obligata sa isi paraseasca domiciliul din aceasta cauza, mutandu-se la celalat copil...:oops:.Poate menttiona in testament acest aspect??
Va multumesc anticipat!!
actul care nu se strica este cel de vanzare cumparare.
Sustin opinia incheierii unui contract de intretinere, cu drept de uzufruct viager .
Contractul de vanzare cumparare cu drept de uzufruct viager e prezumat a fi o donatie deghizata si poate fi , cu usurinta , desfiintat de catre mostenitorii rezervatari a caror rezerva succesorala e incalata .(termenul de prescriptie care trebuie sa se scurga e cel de 3 ani , de la decesul autorului , stingand dreptul material la actiune)

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Testament/contract vanzare cumparare/donatie? claudia_petre claudia_petre Buna ziua. Ingrijesc o femeie in varsta care doreste sa imi lase locuinta. Mentionez ca are nepoti din partea surorii. Va rog sa imi spuneti ce act trebuie ... (vezi toată discuția)
Drepturile asupra unui testament in care sunt implicati si alti membrii ai familiei ContSters215993 ContSters215993 Problema mea este urmatoarea: am grija de o batranica a carui sot a murit in urma cu 15 ani. Aceasta doreste ca dupa moartea dumneaei apartamentul sa-mi revina ... (vezi toată discuția)
Mostenire CosminTudosie CosminTudosie Familie pensionari 88 de ani cu 4 copii in ce conditii putem lasa mostenire unuia dintre copii sau unui nepot proprietatea personala pentru ingrijire excluzand ... (vezi toată discuția)