avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1693 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... Testament sau contract de vanzare cumparare??
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

Testament sau contract de vanzare cumparare??

Buna seara!
As dori ca prin bunavointa dvs. sa ma lamuriti intr-o problema:
Daca in cazul unei persone varsnice de 76 ani, aceasta poate dispune prin testament de intreg patrimoniul, sau este mai bine un contract de vanzare cumparare, ce expertiza trebuie relizata si unde pt a demonstra ca acea persoana are discernamantul intact??Ce forma de testament ar fi mai bine sa se efectueze??:O
Mentionez, persoana respectiva are 2 copii, dintre care unul este alcolic, o injura, este si violent cu dansa, si mai noua a fost obligata sa isi paraseasca domiciliul din aceasta cauza, mutandu-se la celalat copil...:oops:.Poate menttiona in testament acest aspect??
Va multumesc anticipat!!
Multumesc, dar daca se face un tesmanet autentic in care se specifica ca unul dintre copii este nedemn, datorita tratamentului inuman la care a fost supusa de acesta nu are efect???Bineinteles dupa ce se dovedeste ca nu are discernamant afectat??
clara_22 a scris:

Multumesc, dar daca se face un tesmanet autentic in care se specifica ca unul dintre copii este nedemn, datorita tratamentului inuman la care a fost supusa de acesta nu are efect???Bineinteles dupa ce se dovedeste ca nu are discernamant afectat??

Eu zic sa uitati de testament .
Este absolut obligatoriu ca mostenitorilor rezervatari sa li se aloce 30 % din mostenire
In opinia a 99,99 % din judecatori singurul mod in care poate fi dovedit tratamentul nedemn este ca mostenitorii sa-si omoare mama , fiind condamnati pentru asta , nu doar banuiti , faptuitori , invinuiti sau inculpati .

Din cate vad eu batrana refuza sa faca un contract de vanzare-cumparare deoarece ii este frica sa nu-si piarda locuinta .
buna ziua!
cel mai indicat este ca doamna sa incheie un contract de intretinere prin care isi rezerva un dr de habitatie viagera/dr de uzufruct viager.
un astfel de act nu este prezumat a fi donatie.
uitati de testament.
este supus reductiunii, daca incalca rezerva succesorala a celorlalti mostenitori.
Acest contract de intretinere prin care isi rezerva un dr de habitatie viagera/dr de uzufruct viager unde trebuie incheiat, la notar sau, ce costuri implica un astfel de contract??
Multumiri pentru rabdarea acordata si Sarbatori fericite!!
Il incheiati la notar , dar trebuie sa treceti si pe la IML , ca sa nu poata ataca acest contract de vanzare cumparare , adica mostenitorii sa nu invoce ca batrana era senila atunci cand a incheiat actul de vanzare-cumparare cu habitatie viagera .

Alte discuții în legătură

Testament/contract vanzare cumparare/donatie? claudia_petre claudia_petre Buna ziua. Ingrijesc o femeie in varsta care doreste sa imi lase locuinta. Mentionez ca are nepoti din partea surorii. Va rog sa imi spuneti ce act trebuie ... (vezi toată discuția)
Drepturile asupra unui testament in care sunt implicati si alti membrii ai familiei ContSters215993 ContSters215993 Problema mea este urmatoarea: am grija de o batranica a carui sot a murit in urma cu 15 ani. Aceasta doreste ca dupa moartea dumneaei apartamentul sa-mi revina ... (vezi toată discuția)
Mostenire CosminTudosie CosminTudosie Familie pensionari 88 de ani cu 4 copii in ce conditii putem lasa mostenire unuia dintre copii sau unui nepot proprietatea personala pentru ingrijire excluzand ... (vezi toată discuția)