avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 864 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul familiei sau probleme ... Schimbare program de vizita odată cu schimbarea ...
Discuție deschisă în Dreptul familiei sau probleme juridice de familie

Schimbare program de vizita odată cu schimbarea domiciliului în străinătate

Buna ziua,
Daca intr-un divort, ceresterea si educarea copilului se afla la mamei prin urma unei hotarare comuna cu tatal, care au fost stabilit la notar public, are tatal un program de vizita fiecare 2 saptamani weekend si la sarbatorile 2 zile, in vacanta de vara 2 saptamani, poate mama colilului impreuna cu copilul sa paraseasca tara? Daca stabilieste prin judecatorie un alt program de vizita? Multumesc pentru raspuns.
Cel mai recent răspuns: Pici,26 , utilizator 07:56, 15 Septembrie 2017
Trebuie sa dovediti ca e in interesul copilului sa pleca cu dvs, sa se stabileasca in alta tara, asta e e situatia in care ati obtine o suplinire de acord.
Nu sunteti romanca ? Plecati in tara natala ?
Sunt cetatienie romana,am divortat mai mult de 2 ani de zile, iar acum am prietenul in strainatate si impreuna vrem sa traim, dar as vrea sa duc si copilul meu afara.Fara copilul meu nu vrea sa merg.Intrebarea este cum pot sa rezolvam situatia, daca o sa casatoresc cu barbatul si o sa avem copil comun legea in Romania o sa permite sa aduc si copilul afara in situatia asta?
V-am zis in ce conditii puteti pleca.. ori obtineti acordul tatalui, ori in instanta suplinirea acestui acord, dar pt asta dovediti ca e in interesul copilului sa se stabileasca in alta tara.
Nu stiu cum dovediti asta, cat dvs nu aveti un job acolo si veti locui in casa concubinului.
Nu vb bine romaneste si am crezut ca nu e lb dvs materna.
Ultima modificare: Sâmbătă, 16 Septembrie 2017
gi-jane2, moderator
Romana nu este limba mea materna, sunt maghiara.Multumesc pentru raspuns.O zi buna va doresc!

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Plecare din tara cu copilul CristiCD CristiCD Buna ziua, Ma aflu in urmatoarea situatie: Sunt tatal unui copil, dar eu si mama copilului nu suntem casatoriti. Copilul imi poarta numele, iar custodia ... (vezi toată discuția)
Parasirea tarii cu minorul Dorisanna Dorisanna Buna.Recent am terminat procesul de divort, care a fost unul lung si anevoios.Cu fostul sot nu am ramas in relatii de prietenie si mereu incearca sa imi puna ... (vezi toată discuția)
Plecare din tara fara acordul tatalui nicoletabugeanu nicoletabugeanu Buna ziua, Ma confrunt cu urmatoarea problema:Traiesc de 10 ani intr-o relatie de concubinaj din care a rezultat un copil (6 ani si 9 luni), vreau sa plec din ... (vezi toată discuția)