avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 244 soluții astăzi
Forum AvocatNet Italia Taxe, impozite si alte probleme de ... Figurez rezident in Italia dar nu sunt. Ce este de ...
Discuție deschisă în Taxe, impozite si alte probleme de afaceri

Figurez rezident in Italia dar nu sunt. Ce este de facut

Scriu in numele sotului meu care este marinar, a facut multe voiaje la firme italiene prin intermediul firmelor de crewing din Constanta. Intrucat de la Consulat i s-a spus ca figureaza rezident in Italia desi nu este adevarat, primesc tot felul de somatii de plata de la o agentia fiscala din Italia pt ca nu am platit darile catre statul italian, sotul neavand relatii fiscale cu statul Italian, nu are debite in nume propriu . Banuiesc ca firma italiana respectiv Mediteranea Internationale Spa cu sediul la Ravena cu care agentia de crewing i-a facilitat incheierea a 3 contracte de munca , niciunul mai mare de 3 luni, pe vapoarele firmei mai sus amintite in calitate de ofiter mecanic secund ori nu si-a platit obligatiile catre stat iar ei, mai departe sau indreptat catre noi ori a fost o inregistrare gresita. Mentionez ca nu am locuit in Italia niciodata, iar pe teritoriul Italiei, sotul a intrat cu formalitatile depuse de firma de crewing, a fost preluat de agent, inregistrat si apoi urcat direct pe vapor si la plecare procedura a fost la fel. Avand in vedere ca este singura firma italiana cu care avem aceasta problema, faptul ca sumele cu care s-ar presupune ca suntem debitori sunt de ordinul miilor de euro, pana acum aproape 8000, tinand cont ca aceste somatii vin des si sunt cu confirmare de primire suntem pur si simplu hartuiti si bulversati.
Ce putem face pentru remedierea acestei probleme cu care ne confruntam, pentru ca cine a gresit trebuie sa-si asume aceasta situatie. Ne gandim serios sa apelam la un avocat specializat. Poate ne recomandati. Multumesc
Cel mai recent răspuns: Gabriela Monica Ionescu , Consultant fiscal 09:48, 24 Ianuarie 2018
Buna dimineata!

Sotul Dvs. Plateste impozit pe venit? In care stat?
Chiar daca nu este rezident, in Italia exista obligativitatea de a face anual o declaratie de venit, unde se calculeaza impozitul pe venitul obtinut in anul anterior . In functie si de chletuielile deductibile ale persoanei respective care sunt prevazute in legelislatia italiana, impozitul poate figura de plata sau de primit.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Alocatie copii in italia andreea-emilia andreea-emilia va rog daca poate cineva sa ma ajute cu niste raspunsuri.am 2 copii iar sotul munceste in italia, de anul trecut din aprilie eu si copii suntem in romania, am ... (vezi toată discuția)
Pensie alimentara de la marinari andreea19772002 andreea19772002 Buna ziua,o intrebare am si eu....Cum se calculeaza pensia alimentara a unui copil care are tatal marinar dar care s-a declarat ca persoana ce nu inregistreaza ... (vezi toată discuția)
Buna seara. daca voi cumpara o locuinta sau un teren in italia, ... Contardo Contardo Buna seara. Daca voi cumpara o locuinta sau un teren in Italia, platind taxe si impozite pentru acestea, pot solicita imediat dupa cumparare rezidenta si ... (vezi toată discuția)