Este interesul mamei sa indice in fata instantei locul de munca al tatalui. Daca tatal a declarat ca nu realizeaza venituri, iar dvs. sunteti in masura sa indicati angajatorul, atunci instanta va face adresa catre acesta in vederea comunicarii veniturilor. In ceea ce priveste modul de calcul al pensiei: este acelasi pentru toata lumea. Tatal a declarat in fata instantei ca nu realizeaza venituri?
La marinari situatia e un pic diferita. Dar nu prea mult. La administratia financiara exista o situatie financiara. Ei urca pe vas in baza unui contract cu o firma de crewing. Aceste contracte sunt negociate la sange iar veniturile sunt impozitate. Marinarul figureaza in baza de date a agentiei de crewing, cu toate datele, chiar cu contract de munca la agentie, cu salariul minim pe economie. Acestea se raporteaza la asigurari, pensii, etc. Veniturile platite de armatorii pe al carui vas se urca se raporteaza la contractul incheiat cu agentia de crewing. Ei fac anual un control medical foarte amanuntit (mai nou se pare ca la 2 ani) dar inainte de fiecare imbarcare trec pe la policlinica pentru control - amanuntit si obligatoriu. Ideea este ca la Policlinica Port din Constanta veti gasi evidenta asigurarilor medicale si din ce cont vin banii. Veti gasi si platitorul. La Autoritatea Navala Romana exista o evidenta a personalului navigant ce are dreptul sa se imbarce pe anumite tipuri de nave, cu anumite ocupatii. Prin instanta se pot solicita relatii ca la orice alt proces de pensie alimentara. Nu e vorba de o categorie profesionala aparte. E vorba de omul care are o astfel de atitudine. Incercati sa obtineti informatii de la Autoritatea Navala si va vor ajuta. Cel mai sigur prin instanta. In situatia in care nu dati de sursa veniturilor lui aplicati regula generala: cereti instantei sa il oblige la plata unei pensii raportata la venitul minim pe economie. E un inceput. Autencitatea declararatiilor lui de la fisc este de competenta altor organe.
Multumesc pentru raspunsuri.
Mentionez ca divortul a avut loc in urma cu 3 ani,prin acord,din culpa comuna dar si cu o intelegere a nostra astfel incat rufele sa fie spalate intre noi...Ne-am inteles deci sa nu declar numele firmei unde pleca pentru ca oricum va avea grija sa nu-i lipseasca nimic fetitei,va deschide cont la gradinita cu orar prelungit unde mergea fetita si o va sustine in mod direct cu orice are nevoie.Iar eu am lasat fetita sa stea la el toate acele perioade cand era in tara.Dar nimic din ceeace a promis nu s-a materializat ba mai mult m-am trezit ca am fost data in judecata ca nu-l las sa-si vada copilul,nemaiplatind nici acei 70 ron la care fusese obligat.
Mentionez ca nu am dorit sa fortez un om sa se manifeste intr-un anumit mod fata de copilul sau gandindu-ma ca daca nu vine de la sine degeaba il forteaza instanta.Dar aud tot mai des ca este dreptul la o viata decenta al copilului pe care nu am voie sa-l ignor.
Multumesc pentru mesaje.
Exista o mica-mare problema in privinta marinarilor. Colega mea are dreptate, asa se procedeaza legal, adica cu contract de munca incheiat cu agentia de crewing. Situatia este oarecum deosebita, intrucat cam in toate cazurile, contractele cu agentia de crewing sunt incheiate pe salariul minim pe economie, armatorul achitand restul direct marinarilor, prin intermediar sau nu. Agentiile de crewing insa, multe dintre ele, nu impun semnarea acestui contract de crewing, ramanand la latitudinea marinarului daca doreste sau nu semnare unui astfel de contract (avantajul unui contract este vechimea in munca plus plata asigurarilor sociale). Daca insa fostul sot nu are contract, nu aveti ce face, pentru ca nu este efectiv angajatul agentiei de crewing si enavand salariu la ei, nu au din ce sa-i retina banii pt pensia alimentara. Asa ca s-ar putea sa fi spus adevarul: nu realizeaza venituri, dar a uitat sa precizeze: nu realizeaza venituri in tara.