avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 826 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Paşapoarte, cărţi de ... Schimbarea numelui fiului meu
Discuție deschisă în Paşapoarte, cărţi de identitate, acte de stare civilă - formalităţi, obţinere, probleme

Schimbarea numelui fiului meu

Am adoptat un copil in anul 2002 , m - am casarorit cu un cetatean grec , am mers in grecia si sotul meu a recunoscut ca este copilul lui , este de acord ss ii poarte numele , sa aiba toate drepturile . Acum copilul este clasa a 12 a si nu avem cnp . Tatal a murit in 2008 eu am depus la starea civila toate documentele traduse pt ca ...copilul are buletin de Grecia cu un nume si in Romania are un alt nume .Acum eu doresc sa aflu cum ii pot schimba numele din Romania cu cel din Grecia ? Copilul merge la scoala din clasa 1 sub numele si prenumele grecesc , iar cei de la starea civila imi spun ca probabil v - a lua numele si prenumele din Romania pt ca sotul meu l- a recunoscut ca fiu al lui si nu l- a adoptat ...adoptiile internationale fiind interzise atunci .
Ultima modificare: Joi, 14 Septembrie 2017
ContSters440209, utilizator
Cel mai recent răspuns: ContSters440209 , utilizator 10:09, 15 Septembrie 2017
Sana Stela a scris:

Am adoptat un copil in anul 2002 , m - am casarorit cu un cetatean grec , am mers in grecia si sotul meu a recunoscut ca este copilul lui , este de acord ss ii poarte numele , sa aiba toate drepturile . Acum copilul este clasa a 12 a si nu avem cnp . Tatal a murit in 2008 eu am depus la starea civila toate documentele traduse pt ca ...copilul are buletin de Grecia cu un nume si in Romania are un alt nume .Acum eu doresc sa aflu cum ii pot schimba numele din Romania cu cel din Grecia ? Copilul merge la scoala din clasa 1 sub numele si prenumele grecesc , iar cei de la starea civila imi spun ca probabil v - a lua numele si prenumele din Romania pt ca sotul meu l- a recunoscut ca fiu al lui si nu l- a adoptat ...adoptiile internationale fiind interzise atunci .

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Drept asupra copilului davidclaudette davidclaudette Buna ziua, Ma aflu intr-o situatie foarte dificila. Locuiesc in Belgia, am un bebelus de 4 luni, recunoscut de tatal lui ( ii poarta numele) cu care nu sunt ... (vezi toată discuția)
Schimbarea numelui de familie Sonnelion Sonnelion Buna ziua As dori sa va intreb cum se poate schimba numele de familie, care sunt pasii pe care trebuie sa-i fac, daca ma costa ceva si cat. Va multumesc (vezi toată discuția)
Imi pot schimba numele de familie? lorena.rina lorena.rina Buna ziua. Se poate sa-mi schimb numele de familie daca pana la momentul actual am publicate mai multe articole atat online cat si in reviste sub numele pe ... (vezi toată discuția)