avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 758 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul familiei sau probleme ... Drept asupra copilului
Discuție deschisă în Dreptul familiei sau probleme juridice de familie

Drept asupra copilului

Buna ziua,
Ma aflu intr-o situatie foarte dificila.
Locuiesc in Belgia, am un bebelus de 4 luni, recunoscut de tatal lui ( ii poarta numele) cu care nu sunt casatorita. Copilul a luat cetenia belgiana automat pt ca am nascut aici.
Sunt in certuri mari cu tatal lui si as vrea sa plec de la el insa nu ma lasa sa iau si copilul cu mine in Romania de tot.
In curand vom vizita familia mea din Romania la care voi veni si cu tatl copilului si cu copilul.
INTREBAREA ESTE:
Daca odata ajunsa pe teritoriul Romaniei ma fac disparuta cu copil cu tot, tatal copilului are vreun drept? Am citit ca in Romania mama are dreptul sa pastreze copilul in cazu in care nu este casatorita cu tatal copilului. Ar putea face ceva impotriva noastra tatal lui?
Cu stima
Cel mai recent răspuns: Martonze , utilizator 21:40, 20 Martie 2014
Veti fi acuzata de rapire internationala de copii. Cititi Convenţia asupra aspectelor civile ale răpirii internaţionale de copii, adoptată la Haga, la 25 octombrie 1980, la care România a aderat prin Legea nr. 100/1992
Domnişoară, nu aţi citit bine, sau aţi citit aberaţii.
Acum, în Romania se practică autoritatea părintească comună, indiferent de starea civilă, contează doar că numele tatălui este trecut pe certificatul de naştere al copilului.
În plus, copilul e cetăţean belgian...

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Rapire internationala minori monasipura monasipura Va rog sa ma ajutati: am inregistrat actiune pentru incredintarea minorului, impotriva fostului sot (tatal acestuia), cetatean german si cu domiciliul in ... (vezi toată discuția)
Ramanerea in tara cu minor cetatean italian alexuta32 alexuta32 as vrea sa aflu daca stie cineva,daca am sanse sa raman in tara cu copilu minor de 2ani,sa nu ma mai intorc in italia cu el unde e nascut si recunoscut de ... (vezi toată discuția)
Nerespectarea unei hotariri judecatoresti yarrrns yarrrns In urma unei ordonante pesedinteala , instanta hotaraste incredintarea minorei la tata. Aceasta hotarire este definitiva si executorie fara termen si fara ... (vezi toată discuția)