avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1187 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul familiei sau probleme ... rapire internationala minori
Discuție deschisă în Dreptul familiei sau probleme juridice de familie

rapire internationala minori

Va rog sa ma ajutati: am inregistrat actiune pentru incredintarea minorului, impotriva fostului sot (tatal acestuia), cetatean german si cu domiciliul in Germania, pe rolul instantei din Ro. competente. Ulterior, urmare a solicitarii tatalui minorului, C.A.B. a pronuntat o decizie irevocabila (constatandu-se incidenta art. 3 din Conventia de la Haga din 25.10.1980, asupra aspectelor civile ale rapirii internationale de copii) prin care am fost obligata la inapoierea copilului nostru minor, la resedinta sa obisnuita din Germania, la tatal sau. Intrebarea mea este : in aceasta situatie, instanta sesizata cu incredintarea, va dispune suspendarea procesului, in temeiul art. 16 din Conventia susamintita ? Sau, va continua judecata, apreciind ca este incident art. 19 din aceeasi Conventie ? Cum pot impiedica inapoierea minorului, in Germania ? Va multumesc.

Cel mai recent răspuns: Liliana Gradinaru , Avocat 21:06, 6 Februarie 2008
Cum se numeste exact Conventia asta? Ca singura conventie la care ma pot gandi, in domeniu si la care Romania a aderat, e cea privind adoptiile...
Romania este parte? Ne spuneti denumirea completa?
Convenţia asupra aspectelor civile ale răpirii internaţionale de copii, adoptată la Haga, la 25 octombrie 1980, la care România a aderat prin Legea nr. 100/1992.
Copilul era incredintat tatalui?

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Ramanerea in tara cu minor cetatean italian alexuta32 alexuta32 as vrea sa aflu daca stie cineva,daca am sanse sa raman in tara cu copilu minor de 2ani,sa nu ma mai intorc in italia cu el unde e nascut si recunoscut de ... (vezi toată discuția)
Nerespectarea unei hotariri judecatoresti yarrrns yarrrns In urma unei ordonante pesedinteala , instanta hotaraste incredintarea minorei la tata. Aceasta hotarire este definitiva si executorie fara termen si fara ... (vezi toată discuția)
Parasirea tarii de catre tata cu minor yoldana yoldana Buna ziua! Ma aflu intr-o dilema si as dori un raspuns promt. Eu si sotul meu, cetatean strain, sintem despartiti (locuim separat) insa nu s-a depus inca ... (vezi toată discuția)