avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 841 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... Reconstituirea dreptului de proprietate
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

Reconstituirea dreptului de proprietate

Un teren, inainte de 2001, a fost achizitionat cu chitanta de mana semnata de 3 martori si vanzator. Vanzatorul si cumparatorul au decedat in 2002, respectiv in 2003. Terenul a fost cuprins in mostenirea unuia dintre martori, care ulterior a procedat la revanzarea terenului de mai multe ori (neexistand carte funciara). Terenul respectiv este trecut in titlul de proprietate al vanzatorului. Se poate initia o procedura in instanta prin care sa se pronunte actul de vanzare cumparare dintre cei doi decedati sau mostenitorii lor? Mai exista precedent judiciar?
Multumesc

Alte discuții în legătură

Inscriere cf a unei chitante de mana ContSters382135 ContSters382135 O chitanta de mina vinzare cumparare se poate insrie in cartea funciara ? (vezi toată discuția)
Problema la achizitionarea unui imobil FlorentinCristian FlorentinCristian Buna ziua! Bunicii mei au cumparat in 2002 un imobil teren intravilan reprezentand 450mp de la o vecina. \\"Contractul\\" de vanzare-cumparare de fapt este o ... (vezi toată discuția)
Acte de proprietate mbm76 mbm76 Bunicii mei au cumparat un teren in 1962 si au facut doar o chitanta de mana cum unul vinde si celalalt cumpara, dar, fara martori si chitante cum au ... (vezi toată discuția)