avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 860 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul familiei sau probleme ... Divorțul de un cetățean străin și tutela copilului
Discuție deschisă în Dreptul familiei sau probleme juridice de familie

Divorțul de un cetățean străin și tutela copilului

Buna ziua! Sunt căsătorită cu un cetățean turc de 6 ani iar în urma căsătoriei a rezultat un copil. Tatăl copilului a devenit dependent de droguri inca din timpul sarcinii iar când avea copilul 1 an și șase luni a plecat definitiv din țară și nu s-a mai interesat niciodată de creșterea și educarea copilului. Nu m-a ajutat cu absolut nimic de 4 ani, de când a plecat. Nu știu nimic despre el, unde sta sau alte detalii. Vreau să divorțez de el și nu știu ce pași am de urmat. Menționez că nu îmi permit un avocat și vreau să mă reprezint singura in instanță. Trebuie să deschid proces de divorț și separat de tutelă a copilului sau e procesul de divorț din care voi primi automat și tutela copilului? Copilul are doar cetățenie română. Ce cheltuieli voi avea de suportat? Care sunt șansele să îl decad din drepturile părintești. Vă rog să mă ajutați! Vă mulțumesc anticipat!
Ultima modificare: Joi, 14 Septembrie 2017
Anacriss, utilizator
Cel mai recent răspuns: Anacriss , utilizator 11:20, 15 Septembrie 2017
Buna ziua,
Va trebui sa formulati o cerere in instanta aratand situatia tatalui minorului (sotul dumneavoastra).
solicitati ca citarea acestuia sa se faca atat in tara la domiciliul comun cat si prin mica publicitate si, eventual cu o adresa la Ambasada turciei la Bucuresti pentru a va sprijini in a afla despre persoana respectiva.
Ma indoiesc sa reusiti sa-l decadeti din drepturile parintesti dar incercati.
Gabriel Klein Kiritescu a scris:

Buna ziua,
Va trebui sa formulati o cerere in instanta aratand situatia tatalui minorului (sotul dumneavoastra).
solicitati ca citarea acestuia sa se faca atat in tara la domiciliul comun cat si prin mica publicitate si, eventual cu o adresa la Ambasada turciei la Bucuresti pentru a va sprijini in a afla despre persoana respectiva.
Ma indoiesc sa reusiti sa-l decadeti din drepturile parintesti dar incercati.

Vă mulțumesc pentru răspuns!

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Divorțul de un cetățean turc Anacriss Anacriss Buna seara! Sunt căsătorită cu un cetățean turc de 6 ani iar în urma căsătoriei a rezultat un copil. Tatăl copilului a devenit dependent de droguri ... (vezi toată discuția)
Decaderea din drepturi a unuia din parinte se poate solicita inaintea divortului? ContSters130251 ContSters130251 Ca mama, pot sa decad din drepturi tatal si apoi sa fac divortul? Mentinonez ca stiu in ce conditii legale se aplica decaderea din drepturi ale unuia din ... (vezi toată discuția)
Buna seara- decaderea din drepturi ale tatalui mona89 mona89 am si eu cateva intrebari si nelamuriri,vreau sa stiu daca pot decade p tatal baiatului meu din drepturi.noi nu suntem casatoriti,dar baiatul ii poarta ... (vezi toată discuția)