avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 739 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... Obligativitate CM la punct lucru
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

Obligativitate CM la punct lucru

Buna ziua
Va deranjez cu 2 intrebari :
1.La un magazin alimentar cu 3 angajati cum se poate pune in aplicare obligativitatea de a avea o copie la punct de lucru a Cm-urilor , fara a fi incalcata confidentialitatea salariului primit de fiecare angajat ?
Este legal ca un CM sa stea ”aruncat” unde au acces si alte persoane decat cele doua parti semnatare ?
2.Trebuie redactate acte aditionale la Cm unde sa se specifice clar orele intre care are loc activitatea? Daca se lucreaza pe doua schimburi atunci este clar ca pe act aditional CM se vor regasi mai multe variante generale de genul: Programul se desfacoara de luni pana sambata in intervalul 08-17 cu pauza masa 12-13 sau 13-22 cu pauza de masa 17-18.
Este o mare idiotenie . Pentru toti care nu declara contractele corect si nu platesc, trebuie sa cadem victime si noi cei care platim corect. Nu ma pot concentra pe crestere vanzari si aprovizionare ca zilnic trebuie sa completez 1 teanc de hartii.

Va multumesc frumos
Cel mai recent răspuns: Cornel Vasile , Consilier juridic 17:53, 15 Septembrie 2017
1 din 1 utilizatori consideră
acest răspuns util
Art.16 C.mun.
...
(4) Angajatorul este obligat sa pastreze la locul de munca o copie a contractului individual de munca pentru salariatii care presteaza activitate in acel loc.
.....

Se poate stabili un responsabil cu pastrarea acestor c.i.m. cu care angajatorul poate incheia un act aditional cu clauza de confidentialitate.
1 din 1 utilizatori consideră
acest răspuns util
eu am achizitionat un dulap la cheie pentru punctele mele de lucru si totul este incuiat.nimeni in afara de inspectorul resurse umane nu are cheia de la acel dulap si nu poate cauta in el.
Foarte frumos doar ca la o societate cu 3 angajati nu prea este posibilitatea financiara sa avem inspector resurse umane...
Din cei trei salariati, numiti unul care sa raspunda de pastrarea lor.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Program de lucru inegal alexandra24 alexandra24 Buna ziua,se poate ca 2 salariati sa aiba un program de lucru primul angajat de la 08-18(cu pauza 2h de la 13-15)si al doilea de la 11-21(cu pauza 2h de la ... (vezi toată discuția)
Carnet de munca magdaada_magda magdaada_magda o societate comerciala cu sediul in Bucuresti, poate pastra carnetele de munca la punctul de lucru al acesteia? Mentionez ca punctul de lucru este tot in ... (vezi toată discuția)
Program inegal ValentinC79 ValentinC79 Lucrez intr-o companie care are program continuu, in 3 schimburi 7 zile pe saptamana. In CM este specificat program inegal de lucru, conform graficului afisat ... (vezi toată discuția)