avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 559 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Paşapoarte, cărţi de ... Cununie civila in Germania 2017
Discuție deschisă în Paşapoarte, cărţi de identitate, acte de stare civilă - formalităţi, obţinere, probleme

Cununie civila in Germania 2017

Buna ziua,
Atat eu cat si logodnicul meu (roman) suntem stabiliti de 5-6 ani in Germania si am hotarat sa facem cununia civila aici. Am fost la primarie si m-am interesat ce acte ne sunt necesare (certificat de nastere, adeverinta de celibat si buletin). Mi s-a spus ca aceste acte trebuiesc traduse si legalizate. Cand am fost in Romania in concediu (in septembrie), am tradus si legalizat atat adeverintele cat si certificatele de nastere, iar cand am fost la primarie sa depun actele, doamna de la secretariat mi-a spus ca actele trebuiesc din nou traduse si legalizate IN GERMANIA. Nu am inteles de ce.. in Romania m-a costat legalizarea si traducerea aproape 100 de euro.. In Germania m-ar costa cateva sute de euro. Ce ma intereseaza este, de ce nu sunt valabile actele aici? Va multumesc!

Alte discuții în legătură

Mai trebuie traduse documentele necesare pentru casatorie in olanda? mar_verde mar_verde Buna ziua, O sa ma casatoresc cu un cetatean olandez. Am nevoie de certificatul de nastere si de adeverinta de celibat, ambele apostilate. Mai trebuie traduse ... (vezi toată discuția)
Casatoria intre un cetatean roman si unu cetatean grec ce acte sunt necesare si care este valabilitatea acestor acte? sylvye sylvye Buna seara! Va rog frumos sa ma ajutati daca puteti sa imi explicati ce acte sunt necesare pentru casatoria intre un cetatean roman si unul grec? Casatoria ... (vezi toată discuția)
Adeverință de celibat Alexandra Dumitru Alexandra Dumitru Adeverința de celibat necesita acea apostila de la Haga?? As vrea sa ma căsătoresc în Germania. (vezi toată discuția)