avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 749 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul familiei sau probleme ... cum as putea sa aduc copii sa stea cu mine avand in ...
Discuție deschisă în Dreptul familiei sau probleme juridice de familie

cum as putea sa aduc copii sa stea cu mine avand in vedere ca domiciliu il are la mine

am 2 copii si in instanta mi.au incredintat mie fata(6 ani) ca baiatul(5 ani) nu l.a cerut ( ca la proces a zis ca nu e al lui , cand i.am zis sa faca testu de paternitate . suportam eu toate cheltuielile el a refuzat categoric) deci amandoi sunt a mine,. el plateste doar 200 de lei pensia alimentara atat, niimic pastile, nimic spitale, nimic imbracaminte nimic incaltaminte, nimic pt gradinita ,, precizez ca el sta la parintii lui inca distanta de 2 case ( stau la sat) are vreo 8 luni de cand nu mai vine sa ia copii cand ii vine lui randul .... intrebarea mea ar fi alta ...eu muncesc in italia sunt in regula cu actele cu munca cu casa, as vrea sa iau copii la mine , am vb cu el si nu vrea sa imi dea semnatura ca a zis ca ,,ii iubeste foarte mult ,,,adevarul e ca se si vede, ce ar trebui sa fac sa le usurez viata sa ii am langa mine , cum as putea sa ii aduc aici avand in vedere ca el nu se ocupa deloc de ei,,, de 4 ani jumate numai eu ma lupt sa le ofer detoate ca el da numai cei 200 de lei...., practic lor nu le lipseste nimic.....
Buna ziua,
Doar cu acordul sau scris puteti scoate copiii din tara.
In caz ca se opune atunci va trebui sa formulati o actiune in instanta solicitand ca aceasta sa pronunte o sentinta care sa suplineasca acordul tatalui.
Solicitati ajutorul unui avocat daca nu va pricepeti.
1 din 1 utilizatori consideră
acest răspuns util
Dacă tatăl minorilor nu va fi de acord să luați copii cu dvs în străinătate, va trebui să promovați o acțiune de modificare măsuri privind minorii și să solicitați exercitarea autorității părintești exclusive și stabilirea locuinței minorilor la dvs. în străinătate.
Instanța, în funcție de probele pe care le administrați și de modul cum veți reuși să demonstrați că tatăl minorilor nu se implică în creșterea și educarea acestora, ar trebui să admită măcar stabilirea locuinței minorilor la dvs. în Italia, astfel nu veți mai avea nevoie de acordul lui pentru a lua copii cu dvs.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Pasapoarte pentru minori si stabilirea domiciliului in alta tara cand tatal refuza sa-si dea acordul ionela-timofte ionela-timofte buna seara, sora mea este divortata si copii au fost incredintati dinsei, dar in sentinta scrie ca ; esercitarea autoritatii parintesti de catre ambii parinti; ... (vezi toată discuția)
Bună ziua , am doi copii unul de 4 și celălalt de 2 . eu și ... Marynussh Marynussh Bună ziua , am doi copii unul de 4 și celălalt de 2 . Eu și fostul concubin ne-am despărțit ,iar eu vrea sa plec cu copii in străinătate pentru a mă ... (vezi toată discuția)
Ieșirea unui minor din țară Andra Claudia Andra Claudia Buna seara ,as avea si eu o intrebare .... Nepotul meu a ramas in custodia ambilor părinți,ca sa vina la mine in vacanta fiind stabilita in Italia doar cu ... (vezi toată discuția)