avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 686 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul familiei sau probleme ... Ieșirea unui minor din țară
Discuție deschisă în Dreptul familiei sau probleme juridice de familie

Ieșirea unui minor din țară

Buna seara ,as avea si eu o intrebare .... Nepotul meu a ramas in custodia ambilor părinți,ca sa vina la mine in vacanta fiind stabilita in Italia doar cu acordul mamei și fără acordul tatălui cum trebuie sa procedăm...
Mentionez ca tatăl ii acorda doar suma de 200 lei lunar ,si in rest nimic ....baiatul are vasta de 16 ani ......sper sa ma puteti ajuta cu un raspuns ...multumesc mult
Cel mai recent răspuns: Gabriel Klein Kiritescu , utilizator 08:47, 9 Octombrie 2017
1 din 1 utilizatori consideră
acest răspuns util
Este nevoie și de acordul tatălui. Dacă nejustificat nu își dă acordul poate fi dat în judecată de fiica dvs pentru ca instanța să suplinească acordul, dar asta presupune timp.
Buna ziua,
Fie obtineti acordul fie va adresati instantei pentru a pronunta o sentinta care sa suplineasca acordul.
Daca veti ajunge la instanta, dupa introducerea cererii formulati si cerere de ordonanta presedintiala pentru urgentare.
Cu privire la pensie, mama minorului va trebui sa-l dea pe tata in judecata pentru majorarea pensiei.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Suplinirea acordului tatalui cetatean strain pentru a calatori cu copilul in afara romaniei Daniela Cristache Daniela Cristache Buna seara,citind postari mai vechi inteleg ca pentru a cere judecatorului sa suplineasca acordul tatalui este necesar sa demonstrez refuzul lui; ii pot ... (vezi toată discuția)
Călătorie în străinătate cu minori adina0423 adina0423 Bună tuturor. Am o întrebare? Cum și cui sa ma adresez pentru a călători în străinătate cu copiii minori, fiind divorțată și având custodie ... (vezi toată discuția)
Schimbare domiciliu minor andreeamorarescu andreeamorarescu buna ziua, am primit prin posta o citatie in care sunt anuntata ca tatal fiului meu ma cheama in judecata pt schimbarea domiciliului fiului nostru nascut in ... (vezi toată discuția)