avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 618 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Pensionari şi probleme juridice ... Modificare pensie
Discuție deschisă în Pensionari şi probleme juridice legate de pensii

Modificare pensie

In ce masura se poate interveni asupra unei pensii, pentru recalculare?

Intreb asta deoarece, tatal a lucrat in conditii speciale ( grupa 1 de munca, ore de noapte, a beneficiat de sporuri toxicitate, etc etc,) a iesit la pensie la termen la varsta de 50/51 ani. Pana a iesi la pensie de drept, i s-au facut anumite analize, din care a reiesit ca a capatat si o anume boala profesionala ( astm bronsic ). Credeti ca este vreo sansa sa se adreseze unei institutii pentru a face documentatia necesara in vederea recalcularii? Exista o astfel de metoda pentru a putea beneficia de o marire a pensiei tinand cont ca sufera si de o astfel de boala?
Raspunsurile dvs, ar fi de mare ajutor! Mulumesc anticipat.

Cu respect,
MSc. Ing. Daniel Sucalescu
Ultima modificare: Joi, 14 Septembrie 2017
SDanielss, utilizator
Cel mai recent răspuns: Carp Mircea , utilizator 16:51, 15 Septembrie 2017
1 din 1 utilizatori consideră
acest răspuns util
buna seara,
In functie de perioada neluata in calcul la calcularea pensiei va trebui sa formulati o notificare catre casa de pensii si ulterior sa va adresati instantei de judecata.
Cand a iesit la pensie?
Consultati un avocat din zona dumneavoastra care va poate ajuta.
Ma indoiesc ca acea boala sa influenteze pensia.
Legal nu exista o asemenea prevedere.
Buna ziua,

Merci de raspuns. A iesit la pensie in anul 2001. O sa prezint cazul unui avocat ( in ce domeniu ar trebuie sa fie acesta specializat? ) care sper sa ne sfatuiasca in legatura cu ce demersuri am putea face. In alta ordine de idei, o sa expun problema si celor de la casa de pensii pentru a primi eventuale clarificari.

Cu respect,
MSc. Ing. Daniel Sucalescu
Daca pensia este de limita de varsta(cu reducerea varstei) nu se mai poate beneficia de recalculare pe considerentul ca a fost, sau este bolnav.
Putea beneficia de pensie de invaliditate pana la trecerea la cea de limita de varsta.
Mai poate beneficia in plus doar de indemnizatie de handicap.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Persiflare boala cronica necontagioasa ElenaPricop ElenaPricop Buna ziua, Astazi, intr-o sedinta la care erau prezenti in jur de 50 colegi, directorul unitatii a avut o abordare total iesita din comun, pe baza unei boli ... (vezi toată discuția)
Legea pensionarii ioo.margareta ioo.margareta buna ziua, asi vrea sa stiu cand pot iesit la pensie normala precizezi ca sunt in pensie de boala gradul doi din 1 octombrie 1989 cu diagnostic ;astm ... (vezi toată discuția)
Recalculare pensie albualexandru albualexandru Buna Seara,am o nelamurie in privinta recalcularii pensiei ! In anul 2001 am fost iesit la pensie pe caz de boala ,in data 10/1/2011 am introdus datele pentru ... (vezi toată discuția)