avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 743 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Probleme privind insolvenţa, ... Insolventa - comision de succes
Discuție deschisă în Probleme privind insolvenţa, lichidarea judiciară şi falimentul

Insolventa - comision de succes

Buna ziua

In cadrul unei lichidari s-a vandut un spatiu cu 1.800.000 ron, iar creantele din tabelul definitiv sunt de 1.900.000 ron. Comisionul de succes de 8% este retinut din suma rezultata in urma vanzarii si apoi se face distribuirea sau comisionul de succes este retinut din platile facute catre creditori?

Multumesc anticipat
Cel mai recent răspuns: niky99 , utilizator 21:51, 3 Octombrie 2009
Comisionul lichidatorului intra in categoria platilor mentionate la art. 123 pct. 1 din legea insolventei. In concret, intai se plateste comisionul lichidatorului si apoi se distribuie sume pentru acoperirea altor creante.
Este important si daca acesta a fost pus in discutie si admis de judecatorul sindic in cadrul procedurii.
In caz afirmativ se face aplicarea textului de lege mai sus mentionat, plata in cauza fiind in categoria sumelor prevazute de lege ca plati prioritate.
Daca acesta suma nu este insa admisa, lichidatorul va incasa toate cheltuielile aprobate de procedura si justificate, inclusiv pe cele efectuate cu vanzarea bunului in cauza si apoi va distribui suma ramasa creditorilor, in ordinea rangului de prioritate al acestora.
Multumesc frumos pentru raspunsuri. M-am lamurit!

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Procedura insolventei Gheorghe1950 Gheorghe1950 Daca la declansarea falimentului unei societati comerciale, s-a constatat ca obligatiile neachitate sunt de 200.000 lei, din care 30.000 lei la Statul Roman , ... (vezi toată discuția)
Plan de distributie MIXAM MIXAM Daca pe rolul instantei se afla o contestatie la tabelul definitiv de creante asupra careia nu s-a pronuntat instanta, este posibila distributia de catre ... (vezi toată discuția)
Procesul de insolventa al unei societati si executorul judecatoresc ursu_andy ursu_andy Este normal ca in cazul unui proces de insolventa a unei societati, salariile angajatilor sa fie blocate si intarziate pana la finalizarea procesului de ... (vezi toată discuția)