avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 818 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... Repaus saptamanal
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

Repaus saptamanal

Buna ziua am si eu o problema lucrez la o firma de aproape 6 ani in contractul de munca scrie ca am programul de luni pana vineri in doua schimburi a 8 ore de curand seful de depozit a facut o sedinta prin care ne anunta ca sa schimbat nu stiu ce lege si ca trebuie sa venim la munca sambata desi in contract scrie de luni pana vineri se lucreaza schimbul 1 de la ora 07.00 la ora 15.30 si schimbul 2 de la ora 12.00 la ora 20.30 ( in firma se lucreaza si sambata si duminca ) ei ne au anuntat ca cine este in tura 1 sambata trebuie sa vina la munca pana la ora 12.00 si sa intre inapoi in tura dupa repaus de 48 de ore luni la ora 12.00 este adevarat ? asta inseamna ca numai lucrez 5 zile pe saptamana inseamna 6 zile ne au anuntat ca trebuie sa semna nu stiu ce act de la ITM intrebare este sunt obligat sa semnez acel act? sau sa vin la munca sambata daca in cotractul meu de munca scrie clar de luni pana vineri eu nu vreau sa lucrez sambata ce se intampla cu firmele care au program de luni pana vineri le obliga sa si cheme angajatii la munca sambata ma pot da afara daca nu semnez acel act ? am colegii de munca care lucreaza si sambata si duminca pana la ora 15.30 nu pana la ora 12.00 exista o lege care ma poate apara in acest sens sa nu vn samata sau sa nu ma dea afara ca nu ma duc sambata va multumesc o zi buna
Ultima modificare: Duminică, 17 Septembrie 2017
Cornel Vasile, Consilier juridic

Alte discuții în legătură

Ni se cere sa lucram sambata, in doua schimburi, desi programul institutiei este altul adisimoc adisimoc In cursul anului 2011 un intreg serviciu dintr-o primarie a fost \"obligat\" sa lucreze in doua schimburi sch. 1 de la 07.00-15.30 sch.2 de la 15.00-23.00 si ... (vezi toată discuția)
Compensare ore suplimentare de noapte iuliana8 iuliana8 Buna ziua, avem un angjat care a lucrat sambata noaptea. aceste ore sunt considerate suplimentare de noapte ( nu era tura lui, el lucrand in ture de L-V). ... (vezi toată discuția)
Norma de munca lunara pentru o sectie de spital florincamelia florincamelia cum se determina numarul de ore suplimentare (lucrate in zile de sambata si dumunica) si cum se acorda liberele aferente acestor ore intr-o sectie de spital ... (vezi toată discuția)