avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 562 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Contencios administrativ sau ... Dreptul de legitimare
Discuție deschisă în Contencios administrativ sau probleme juridice cu autorităţile, contravenţii

Dreptul de legitimare

Cine are dreptul in tara asta sa legitimeze un cetatean, si in baza carei legi ?
Pe strada, intr-un oras de frontiera, in transportul in comun.De exemplu un controlor in transportul in comun (auto,CF) are dreptul sa ma legitimeze eventual sa ma retina fara prezenta unui reprezentant legal si care e acela?Va multumesc
Cel mai recent răspuns: elga50 , moderator 08:26, 7 Octombrie 2009
Daca circulati fara bilet si savarsiti o contraventie are dreptul sa va legitimeze pentru ca doar asa va putea aplica sanctiunea contraventionala.
Puteti fi legitimat conform legii de organele de politie inorice situatii,in zonele de frontiera ,inclusiv de lucrartorii acestei structuri.In mijloacele de transport in comun locale,este legal sa fiti legitimat de controlori,in tren de conductori.Toti lucratorii de politie pot constata atat contraventii cat si infractiuni,controlorii si conductorii,pot constata contraventii
Care este baza legala pentru retinerea celor care comit contraventii.Unii n-au cartea de identitate sau nu vor s-o prezinte.In baza carei legi controlorii pot sa-i retina ?In fata unui organ de la interne nu misca nimeni.Din aceasta cauza se produc multe incidente in mijloacele de transport in comun(altercatii, abuzuri, etc.).Revin :exista o baza legala sau este un viciu de procedura?
Pai e simplu: trebuie sa va legitimati acelora care prin atributiile de serviciu, va pot controla pe raza lor de actiune si in semn ca au aceste atributii poarta o insigna la vedere sau se legitimeaza ei insisi cu documentul de serviciu. Scriindu-va PV de contraventie este si normal ca trebuie sa-i prezentati CI pentru identificarea Dv. si a inscrierii datelor de identitate
............
Un controlor din transportul comun va va legitima in autobuz pentru ca acolo isi face el serviciul de control, nu la vama, asa cum si un politist din zona de vama va va legitima la vama si nu in autobuzul de transport in comun din oras.
Ultima modificare: Miercuri, 7 Octombrie 2009
elga50, moderator

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Calatorie rat fara bilet craiova jongleur jongleur buna ziua. am fost depistat de catre \\"controlorii rat\\" craiova fara bilet in autobuz. care din urmatoarele nereguli sesizate de mine sunt intr-adevar ... (vezi toată discuția)
Controlul biletelor de calatorie in mijloacele de transport in comun epstein epstein Buna ziua, Nu am cunostinte juridice si nu am fost protagonistul vreunui incident privind controlul biletelor in mijloacele de transport in comun, dar am fost ... (vezi toată discuția)
> privare de libertate de catre controlori Diabolik_01 Diabolik_01 Salutare, Am si eu o nelamurire. Un angajat al unei regii de transport (bucuresti, iasi, pitesti, suceava, etc) poate sa retina o alta persoana in ... (vezi toată discuția)