avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 993 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Executare silită Poprire salariu
Discuție deschisă în Executare silită

Poprire salariu

Buna seara,

Am avut o datorie neachitata la banca, m-am chinuit o perioada cu ratele, in cele din urma am o poprire pe salariu, conform legii. Eu practic iau cu aproximativ 1200 ron mai putin in fiecare luna.

Intrebarea mea este..ce se intampla daca de exemplu maine mai imi iau un job part time. Voi avea poprire si pe acel salariu, pe acel venit?

Multumesc,
Cel mai recent răspuns: DAN POPESCU , Avocat 15:08, 18 Septembrie 2017
Dacă află executorul, legea îi permite să vă poprească 33% din venitul total net, indiferent câte job-uri și câte venituri aveți.
Dacă aveți noroc să nu afle, cel puțin o perioada, e altceva, dar după lege vi se poate reține după cum urmează:
33% pentru un singur dosar de poprire.
50% pentru două sau mai multe popriri.
Conf.art.729(b)NCPC"pana la o treime din venitul lunar net,ptr.orice alte datorii."Da,va poate pune poprire si pe acel venit,in limita a 1/3.din venitul lunar net cumulat(timp integral+part time).

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Poprire pe salariu in contul excutorului Georgia_cs Georgia_cs Buna ziua. Am schimbat recent angajatorul si am primit luna aceasta instiintar de poprire pe 1/3 din venitul net. Ce m-a uimit pe mine este ca banii din ... (vezi toată discuția)
Poprire anaf pe salariu Marinica Adriana Marinica Adriana Cat poate sa-mi opreasca angajatorul din salariile compensatorii? (vezi toată discuția)
Adresa poprire anaf gillu gillu Buna ziua. A ajuns la angajator de la ANAF o adresa de infiintare a popririi asupra sumelor datorate de catre acesta salariatului. Sumele datorate de catre ... (vezi toată discuția)