avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 977 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Asociaţii de proprietari / ... SCHIMBARE PRESEDINTE DE ASOCIATIE BATAUS
Discuție deschisă în Asociaţii de proprietari / locatari

SCHIMBARE PRESEDINTE DE ASOCIATIE BATAUS

M-am uitat putin prin topicurile acestui forum, insa nu am putut sa le parcurg pe toate. Ne-ar interesa, pe mai multi locatari/proprietari, cum sa scapam de un presedinte de asociatie care nu face, de 10 ani, o adunare generala anuala asa cum prevede legea, calomniaza proprietarii, este foarte irascibil, este fost puscarias inchis pentru furt si renumit pentru "batalii" date oricui a incercat sa-i stea in cale. Care este posibilitatea noastra de a scapa de acest despot, repet, el neconvocand adunari generale? Daca mergem cu un tabel din apartament in apartament si obtinem suficiente semnaturi, apoi prezentam primariei acest tabel, poate fi eliberat din functie?
Cel mai recent răspuns: cristi_adv , utilizator 20:44, 7 Octombrie 2009
Vi s-a raspuns aici....urmariti raspunsul lui @adriantot
www.avocatnet.ro/content/for...
CAPITOLUL VIII
Sanctiuni

Art. 56. - (1) Constituie contraventii urmatoarele fapte:
a) neluarea de catre proprietari, de catre asociatia de proprietari sau de catre comitetul executiv al asociatiei de proprietari a tuturor masurilor necesare pentru repararea si mentinerea in stare de siguranta a cladirii si a instalatiilor comune aferente (ascensor, hidrofor, instalatii de alimentare cu apa, de canalizare, de incalzire centrala, de preparare si distribuire a apei calde, instalatii electrice si de gaze, centrale termice, crematorii, instalatii de colectare a deseurilor, instalatii de antena colectiva, telefonie etc.) pe toata durata existentei acestora;
b) neindeplinirea atributiilor de catre presedinte, membrii comitetului executiv, cenzori, administrator de imobil;
c) neexecutarea de catre proprietar a lucrarilor de intretinere, reparatii sau de inlocuire a elementelor de constructii si instalatii aflate in proprietatea sa individuala, daca aceasta este de natura sa aduca prejudicii celorlalti proprietari;
d) schimbarea de catre proprietar a destinatiei locuintei fara autorizatiile si aprobarile legale;
e) modificarea aspectului proprietatii comune, precum si a elementelor constructive ale cladirii fara aprobarile si autorizatiile legale;
f) neaplicarea sau nerespectarea prevederilor prezentei legi de catre functionarii publici si personalul angajat al autoritatilor publice locale si centrale, inclusiv personalul regiilor ori al societatilor furnizoare de servicii publice de utilitati, daca fapta nu a fost comisa in astfel de imprejurari incat sa constituie infractiune.
(2) Contraventiile prevazute la alin. (1) se sanctioneaza dupa cum urmeaza:
a) faptele prevazute la lit. a), b) si c) se sanctioneaza cu amenda de la 500 lei la 3.000 lei;
b) fapta prevazuta la lit. d), cu amenda de la 200 lei la 1.000 lei;
c) faptele prevazute la lit. e) si f), cu amenda de la 2.500 lei la 5.000 lei.
(3) Sanctiunile pentru contraventiile prevazute la alin. (1) lit. a)-e) se aplica persoanelor fizice constatate vinovate, iar cea prevazuta la alin. (1) lit. f) functionarilor publici sau personalului angajat al autoritatilor publice, inclusiv personalului regiilor ori societatilor furnizoare de servicii de utilitati publice.
(4) Constatarea contraventiilor prevazute de prezenta lege, facuta la sesizarea oricarei persoane interesate, precum si aplicarea sanctiunilor corespunzatoare se fac de catre persoanele imputernicite de Inspectoratul de Stat in Constructii si de Ministerul Internelor si Reformei Administrative, de primari sau de imputernicitii acestora.
Art. 57. - Prevederile art. 56 referitoare la contraventii se completeaza cu dispozitiile Ordonantei Guvernului nr. 2/2001 privind regimul juridic al contraventiilor, aprobata cu modificari si completari prin Legea nr. 180/2002, cu modificarile si completarile ulterioare.
www.avocatnet.ro/content/art...

Sfatul meu este sa faceti o plangere comuna toti proprietarii la politie si sa inregistrati si sesizarea la primarie la serviciul care se ocupa de asociatiile de proprietari!
In cazul in care presedintele loveste pe cineva de ce nu i se face plangere penala?Numai asa poate fi calmat! In caz contrar comportamentul sau va fi din ce in ce mai violent!
SUCCES!
=D>
Nu m-ar mira, ca pe langa aceste "calitati", sa fie si betiv. Este bomboana de pe coliva. Daca lucrurile stau asa, cu batai si scandaluri, ma tem ca o plangere penala, cu cercetare penala si vreo sanctiune penala sa nu-l inraiasca si mai mult.
Din pacate exista blocuri in care asemenea oameni reusesc sa ajunga in conducerea asociatiilor si de-acolo sa terorizeze pur si simplu locatarii, avand si atributii legale....Nici nu stii ce sa faci mai intai, sa-l reclami sau sa-l dai jos din functie!!:sorry:
De baut nu bea... plangere i-am facut eu acum vreo 2 saptamani, pt ca la o discutie in fata blocului m-a agresat si a incercat sa ma stranguleze, dupa care m-a lovit cu pumnul. A venit Politia, l-au chemat la sectie, eu am scos un certificat medico-legal. La Politie mi s-a spus ca vom ajunge in instanta, si-i vor face dosar penal. Dar asta nu-l indeparteaza din functie. Asociatia asta trebuie sa scape de el cat mai repede. Biroul din cadrul Primariei care se ocupa de Asoc. de Prop. este proaspat infiintat, iar cine se ocupa de el nu este f bine pregatit, e nou in domeniu si la stadiul de a se informa de pe net... Cand am intrebat cine-l poate amenda pe presedinte conform legii, mi-a spus ca legea e ambigua si nu se stie cine.
Deci daca 20% la suta din proprietari sunt de acord, se poate convoca AG... ok.

Alte discuții în legătură

Antene gsm pe blocuri de locuinte dan.dan dan.dan Buna dimineata, Vreau sa stiu daca o firma de telefonie mobila poate instala pe terasa blocului antene GSM fara acordul tuturor locatarilor din bloc. Stiu ca ... (vezi toată discuția)
Adunare generala extraordinara i_andreea2005 i_andreea2005 Buna ziua. Am cateva nelamuriri legate de adunarea generala extraordinara asociatiei de locatari si as dori sa ma ajutati : Astazi a avut loc Adunarea ... (vezi toată discuția)
Lucrari bloc fotbalistul fotbalistul Buna ziua, Lucrarile in bloc, de genul, repararea terasei, inlocuirea coloanelor de apa, reparatia liftului, sunt lucrari ce necesita sume de ... (vezi toată discuția)