avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1020 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Asociaţii de proprietari / ... Lucrari bloc
Discuție deschisă în Asociaţii de proprietari / locatari

Lucrari bloc

Buna ziua,
Lucrarile in bloc, de genul, repararea terasei, inlocuirea coloanelor de apa, reparatia liftului, sunt lucrari ce necesita sume de bani.
Intrebarea mea este daca aceste lucrari nu trebuiesc aprobate in vreun fel, intr-o adunare generala, intr-o ceva anume?
ele se aproba in sedinta de adunare generala unde se aproba bugetul anual (in primul trimestru al anului).

Daca se intampla ca in timpul anului la un apartament de la ultimul etaj sa se ude tavanul, daca in aceeasi perioada se constata ca in subsol coloanele de apa au pete de rugina si se pot fisura oricand, daca exista iminenta producerii unor daune majore din cauza unor stricaciuni la infrastructura, atunci comitetul executiv poate decide acele reparatii, chiar daca ele inseamna sume mari de bani, fara a mai convoca AG.
Am dat doar cateva exemple, dar situatiile pot fi mult mai multe.
Va multumesc pt raspunsuri,
Cu alte cuvinte orice se poate transforma intr-o urgenta ce poate fi folosita pentru a face acele lucrari fara a mai fi convocat AG.
Dar daca...
1. Se stie de ani buni de acele probleme si niciodata nu s-a adus in discutie un buget pentru aceste lucrari?
2. Daca nu exista comitet executiv cum se pot aproba aceste fonduri pentru reparatii?

P.S. In urma controlului efectuat de primarie la asociatie, pe langa faptul ca s-a constatat ca nu s-au mai facut AG de mult timp, ca nu exista comitet executiv, ca nu exista cenzori si altele... De ce au mai precizat domnii inspectori ca nu exista un buget aprobat pentru lucrari de reparatii si nici un plan pentru astfel de lucrari? Iar pt toate astea pe langa multe altele (cam 10 pagini A4 de nereguli constatate) cineva a luat amenda.
fotbalistul a scris:

Cu alte cuvinte orice se poate transforma intr-o urgenta ce poate fi folosita pentru a face acele lucrari fara a mai fi convocat AG.

De regula adunarea generala aloca comitetului executiv un fond la dispozitie pentru lucrari de urgenta
Trebuie sa constientizati ca intr-un imobil de locuit in comun exista lucrari periodice de intretinere si reparatii parti comune si exista situatii neprevazute care impun executarea de urgenta de remedieri la partea comuna de constructii si instalatii
Adunarea generala voteaza necesitatea si executia de lucrari care implica surse financiare substantiale gen reparatie terasa,anvelopare imobil,inlocuire instalatie comuna apa rece/calda/caldura
Nu se poate executa orice lucrare numai cu acordul adunarii generale care poate fi legal convocata cu respectarea anumitor termene,timp in care nu pot fi restrictionate furnizarea utilitatilor
Inspectorii din primarie au consemnat concluziile verificarilor
De ce au mai precizat domnii inspectori ca nu exista un buget aprobat pentru lucrari de reparatii si nici un plan pentru astfel de lucrari?

Daca nu a mai fost convocata adunarea generala de mult timp,normal ca nu a mai avut cine sa voteze buget de venituri si cheltuieli
Probabil ca inspectorii din primarie au aplicat amenda in temeiul disp L nr 230/2007 presedintelui de asociatie care a inteles sa exercite responsabilitatile functiei fara sa respecte si fara sa aplice unitar dispozitiile in vigoare care guverneaza infiintarea,organizarea si functionarea asociatiilor de proprietari,in acest fel cauzand daune/prejudicii membrilor proprietari
Ultima modificare: Vineri, 29 Iulie 2016
ynocentta, utilizator
Inteleg ca trebuiesc facute acele lucrari. Inteleg ca pot aparea oricand urgente. Si sunt de accord cu ele.
Ce nu inteleg e de ce nu se discuta de ele sa se stie din timp. In ultimii 2 ani am tot avut reparatii pe lista de intretinere dar nimic nu se repara. Ar fi frumos ca in AG-urile care ar fi trebuit facute sa sa zica, am vrea sa facem aia si ne costa cam atat (3 oferte) ar dura atat si am vrea sa o facem la data aia.
Pentru cele de urgenta inteleg sa nu se faca AG ca nu are rostul sa stai sa aduni oamenii.
Nu este decat presedintele si administratorul. In rest nu exista nimic.
Iar presedintele cand l-am intrebat ce face pentru acei bani, raspunsul a fost sec... "Nimic." De nimicul asta sa suporte consecintele.
Ultima modificare: Sâmbătă, 30 Iulie 2016
fotbalistul, utilizator

Alte discuții în legătură

Are administratia de locatari voie sa oblige locatarii sa plateasca firma pt renovari interioare? diana2242 diana2242 Buna ziua, As dori sa stiu si eu daca exista vre-o lege care da voie administratorului sa oblige locatarii unui bloc sa varuiasca scara blocului doar din ... (vezi toată discuția)
Accesarea fondului de reparatii la asociatiile de proprietari Corneliu11 Corneliu11 In ce conditii se poate folosi fondul de reparatii fara aprobarea adunarii generale (uzual convocata de doua ori) deoarece desi legea 230 actualizata 2015 ... (vezi toată discuția)
Adunarea generala anuala Adriantot Adriantot Pentru ca suntem la inceput de an, dupa cum stiti, conform legii, trebuie ca pana la 31 martie sa organizam adunarea generala. Sa incercam sa prezentam aici ... (vezi toată discuția)