avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 930 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Asociaţii de proprietari / ... Lucrari bloc
Discuție deschisă în Asociaţii de proprietari / locatari

Lucrari bloc

Buna ziua,
Lucrarile in bloc, de genul, repararea terasei, inlocuirea coloanelor de apa, reparatia liftului, sunt lucrari ce necesita sume de bani.
Intrebarea mea este daca aceste lucrari nu trebuiesc aprobate in vreun fel, intr-o adunare generala, intr-o ceva anume?

Este ușor să te plangi in stanga și dreapta dar la dv. in asociație nu se implică nimeni și rezultatele se văd.
in primul rand alegeți un președinte și alegeți și un comitet de bloc care se implică și atunci vor apărea și rezultatele .Dacă așteptați ca alții să vă rezolve problemele așteptați degeaba este blocul vostru și cum iți așterni așa o să dormiți .
Daca ati fi citit din vechile postari ale mele veti vedea ca nu este asa usor sa schimbi ceva.
Presedintele sa zicem ca se poate schimba. Dar administratorul nu.
Toate problemele in bloc sunt cauzate de catre administrator iar cel care incaseaza amenzile pentru nereguli este presedintele.
Presedinte care nu stie sau nu vrea si nu il intereseaza atributiile lui atata timp cat lui ii intra niste bani in buzunar.
Cat despre subiectul acestui topic era daca este normal sa se efectueaza lucrari in bloc fara ca acestea sa fi fost discutate in AG. Aici ma refer la lucrari care nu sunt urgente. Sunt lucrari despre care se tot discuta de 5 ani pe la colturi.
O astfel de lucrare despre care stii de atata timp ca vrei sa o faci, consider ca o supui in AG.
elga50 a scris:

Daca se intampla ca in timpul anului la un apartament de la ultimul etaj sa se ude tavanul, daca in aceeasi perioada se constata ca in subsol coloanele de apa au pete de rugina si se pot fisura oricand, daca exista iminenta producerii unor daune majore din cauza unor stricaciuni la infrastructura, atunci comitetul executiv poate decide acele reparatii, chiar daca ele inseamna sume mari de bani, fara a mai convoca AG.
Am dat doar cateva exemple, dar situatiile pot fi mult mai multe.

Mai e valabil daca Administratorul a hotărât, împreună cu ceilalti din conducere, sa ne înlocuiască 3 rânduri de geamuri cu Termopane, in valoare de 1.600 lei, fără a face un tabel cu semnături (50% + 1) pentru a înștiința proprietarii de pe acea scara, punându-i la plata fortat ? Afisul a fost pus cu o zi înainte de a veni echipa care a montat Termopanele, lăsându-i masca pe ceilalti proprietari, care nu înțelegeau rostul unor Termopane puse la etajul 4 al scării respective, acestea stricând armonia clădirii ! Pe cheltuiala locatarilor au venit cei din Asociatie sa-i forteze sa monteze acele geamuri ?! Rar se aude asa ceva !
Nu s-a discutat aceasta cheltuiala in Adunarea Generala, deci, logic, ar fi trebuit sa ceara acordul locatarilor, mai ales ca nu era o lucrare urgenta. Macar dacă plăteau din Fondul de Reparatii care e o vaca de muls doar pentru unii !
Am înțeles ca dacă nu s-a negociat direct cu consumatorul (cei de pe scara respectiva), putem cere in Instanta anularea acelui contract cu firma de Termopane.
asa123 a scris:

Am înțeles ca dacă nu s-a negociat direct cu consumatorul (cei de pe scara respectiva), putem cere in Instanta anularea acelui contract cu firma de Termopane.

Dv ca si proprietari nu puteti solicita si nici obtine hotarare judecatoreasca favorabila privitor la anularea acelui contract cu firma de termopane,deoarece dv nu sunteti parte semnatara a contractului
Contractul este incheiat intre executant=firma si beneficiar=asociatia de proprietari

Dar... ca proprietar aveti TOT DREPTUL sa cunoasteti prevederile contractului, pe care il puteti CERE presedintelui asociatiei.
Daca acesta va trimite la plimbare, cum am patit-o si eu... luati o foaie de hartie, un pix si scrieti. Ori o duceti personal la primarie ori o puneti la posta.
Bugetul primariei abia asteapta sa se mai incarce cu ceva banuti.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Are administratia de locatari voie sa oblige locatarii sa plateasca firma pt renovari interioare? diana2242 diana2242 Buna ziua, As dori sa stiu si eu daca exista vre-o lege care da voie administratorului sa oblige locatarii unui bloc sa varuiasca scara blocului doar din ... (vezi toată discuția)
Accesarea fondului de reparatii la asociatiile de proprietari Corneliu11 Corneliu11 In ce conditii se poate folosi fondul de reparatii fara aprobarea adunarii generale (uzual convocata de doua ori) deoarece desi legea 230 actualizata 2015 ... (vezi toată discuția)
Adunarea generala anuala Adriantot Adriantot Pentru ca suntem la inceput de an, dupa cum stiti, conform legii, trebuie ca pana la 31 martie sa organizam adunarea generala. Sa incercam sa prezentam aici ... (vezi toată discuția)