avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 988 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Asociaţii de proprietari / ... SCHIMBARE PRESEDINTE DE ASOCIATIE BATAUS
Discuție deschisă în Asociaţii de proprietari / locatari

SCHIMBARE PRESEDINTE DE ASOCIATIE BATAUS

M-am uitat putin prin topicurile acestui forum, insa nu am putut sa le parcurg pe toate. Ne-ar interesa, pe mai multi locatari/proprietari, cum sa scapam de un presedinte de asociatie care nu face, de 10 ani, o adunare generala anuala asa cum prevede legea, calomniaza proprietarii, este foarte irascibil, este fost puscarias inchis pentru furt si renumit pentru "batalii" date oricui a incercat sa-i stea in cale. Care este posibilitatea noastra de a scapa de acest despot, repet, el neconvocand adunari generale? Daca mergem cu un tabel din apartament in apartament si obtinem suficiente semnaturi, apoi prezentam primariei acest tabel, poate fi eliberat din functie?
Cel mai recent răspuns: cristi_adv , utilizator 20:44, 7 Octombrie 2009
Eu m-am referit la "ce nu s-a cerut". Evident ca daca nu s-a cerut nici nu intra in discutie daca ar fi fost de acord sau nu, flexibile, cu alte cuvinte.
Am inteles dintr-un mesaj anterior ca sunteti administrator la o asociatie de proprietari. As dori sa-mi spuneti concret, nu cu citatele din lege, ca atributii aveti in cazul asociatiei, si cum ati fi rezolvat dvs. problema mea cu hidroizolatia, pe care banuiesc ca deja o cunoasteti (apart. etaj 4, fost acoperis zburat de furtuna ca o luna inainte de a intra eu in posesia apartamentului, cerere catre asociatie pentru o AG, raspuns in bataie de joc abia peste 6 luni). Din punctul dvs. de vedere, cum ar fi trebuit sa procedeze asociatia in cazul meu?
Administratorul nu are dreptul de a decide, el executa ceea ce decide comitetul executiv, ce-i mai solicita si presedintele (lucruri marunte) si ce hotaraste si cum hotaraste adunarea generala. Dar asta se intampla in destul de putine asociatii. In altele e ca la Dv., in altele nu au presedinte si au vreun nebun de administrator. Sunt fel si fel de situatii.
Dar eu v-am mai spus pe parcursul discutiilor ce s-ar putea face, pentru ca este clar ca un asemenea presedinte nu se da dus cu voie-buna. Numai dat jos de locatari. Ati spus, daca nu ma insel, ca faceti parte dintr-o asociatie de mai multe blocuri. Despartiti blocul Dv. de asociatia aceea mamut si faceti-va o asociatie mai micuta, alegeti-va oameni cumsecade si gospodari, ca legea o invata repede, nu-i mare lucru.
Nu stiu ce sa va spun altceva.
Eu, ca locatar, as indura o vreme...si daca as vedea o asemenea situatie as pune mana si as face un tabel sa strang 20% de semnaturi si sa convocam adunarea generala de desprindere din asociatia mare si infiintarea uneia noi.
E un caz foarte greu asta, al Dv., dar orice drum incepe cu un pas.
Am discutat cu fostul presedinte de asociatie si acesta mi-a spus ca actuala asociatie nici nu este persoana juridica, nu este inregistrata la Tribunal.

Daca 60% din locatari sunt de acord sa infiinteze o noua asociatie, doar pe blocul nostru, mai e nevoie de o AG a asociatiei "mama", vreun act care sa denote iesirea din asociatia mare? Unii vecini au propus iesirea din Asociatia mare, dar altii spun ca fiind mai putini membri, vom avea costuri mai mari. Cine ne-ar putea oferi consiliere pt infiintarea noii asociatiei? Primaria? Pe actualul presedinte cine-l poate sanctiona cu amenda, pt daune produse proprietarilor din cauza ca el nu-si indeplineste functia? Trebuie chemat in instanta sau tot Primaria poate sa-l amendeze?
Mai am o intrebare: daca presedintele a cerut in instanta expertiza lucrarii de hidroizolatie facuta de mine, ca sa dovedeasca ca eu "mint", si totusi expertiza mi-a dat dreptate 200%, iar la urmatoarea infatisare presedintele a spus ca el nu recunoaste expertiza asta, dar nici alta nu e de acord sa mai plateasca, cum sa procedez? In momentul de fata eu am o expertiza judiciara din care rezulta ca am de recuperat aprox. 9000 RON. Comitetul executiv ii poate obliga pe locatari sa plateasca, le poate trece suma asta in taxe? Sigur ca presedintele nu va fi de acord, dar eu trebuie sa-mi recuperez cumva banii.... Trebuie sa deschid un alt proces, pt chemarea in instanta a asociatiei? IN cel de acum am chemat in instanta presedintele, dar in calitate de locatar, nu de presedinte.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Antene gsm pe blocuri de locuinte dan.dan dan.dan Buna dimineata, Vreau sa stiu daca o firma de telefonie mobila poate instala pe terasa blocului antene GSM fara acordul tuturor locatarilor din bloc. Stiu ca ... (vezi toată discuția)
Adunare generala extraordinara i_andreea2005 i_andreea2005 Buna ziua. Am cateva nelamuriri legate de adunarea generala extraordinara asociatiei de locatari si as dori sa ma ajutati : Astazi a avut loc Adunarea ... (vezi toată discuția)
Lucrari bloc fotbalistul fotbalistul Buna ziua, Lucrarile in bloc, de genul, repararea terasei, inlocuirea coloanelor de apa, reparatia liftului, sunt lucrari ce necesita sume de ... (vezi toată discuția)