avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 997 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Asociaţii de proprietari / ... SCHIMBARE PRESEDINTE DE ASOCIATIE BATAUS
Discuție deschisă în Asociaţii de proprietari / locatari

SCHIMBARE PRESEDINTE DE ASOCIATIE BATAUS

M-am uitat putin prin topicurile acestui forum, insa nu am putut sa le parcurg pe toate. Ne-ar interesa, pe mai multi locatari/proprietari, cum sa scapam de un presedinte de asociatie care nu face, de 10 ani, o adunare generala anuala asa cum prevede legea, calomniaza proprietarii, este foarte irascibil, este fost puscarias inchis pentru furt si renumit pentru "batalii" date oricui a incercat sa-i stea in cale. Care este posibilitatea noastra de a scapa de acest despot, repet, el neconvocand adunari generale? Daca mergem cu un tabel din apartament in apartament si obtinem suficiente semnaturi, apoi prezentam primariei acest tabel, poate fi eliberat din functie?
Cel mai recent răspuns: cristi_adv , utilizator 20:44, 7 Octombrie 2009
elga50 a scris:

In cazul acesta poate va ganditi mai inainte de toate sa scoateti blocul in care locuiti din asociatia actuala, realizand o noua asociatie, numai a blocului Dv.


Pai cred ca nu indeplinesc conditia minima de a se infiinta ca Asociatie independenta: FARA RESTANTE! :)
Nu costa chiar atat de mult "despartirea" din Asociatia existenta!
E incredibil acest spirit pur-romanesc: 1 individ controleaza 100 prin limbaj si atitudine agresiva!!#-o
A nu avea restante nu este o conditie pusa niciunde pentru infiintarea unei asociatii de proprietari, chiar nici a uneia desprinsa dintr-una mai mare.
Singura conditie este de a avea bransamente separate astfel incat furnizorii sa poata factura consumul acelei asociatii.
Nu m-am referit la infiintarea unei Asociatii ci la separarea de una deja existenta!
Intr-adevar dpdv al hartiilor (CUI, statut, etc.) se poate dobandi personalitatea juridica dar debransarea/rebransarea/facturarea separata nu se va face de catre furnizori decat daca in scara respectiva NU sunt restantieri la serviciile furnizate.
In plus trebuie sa aiba si acordul de separare a "Asociatiei-mama" in cazul in care exista o proprietate comuna ce nu poate fi delimitata.
Ultima modificare: Luni, 5 Octombrie 2009
Presedintele, utilizator
Nici una, nici alta nu sunt conditii de desprindere si de infiintare a unei asociatii noi. Sunt administrator la o asociatie din care s-a desprins o scara si infiintarea acesteia a decurs absolut normal, nu i-a fost cerut presedintelui asociatiei mari niciun acord si in plus de asta aveau restantieri istorici si, evident, o parte din restantele la furnizori le apartineau. S-au infiintat si functioneaza bine-merci.
Probabil aveti o Primarie si un Comitet mai flexibile! :)
Ultima modificare: Luni, 5 Octombrie 2009
Presedintele, utilizator

Alte discuții în legătură

Antene gsm pe blocuri de locuinte dan.dan dan.dan Buna dimineata, Vreau sa stiu daca o firma de telefonie mobila poate instala pe terasa blocului antene GSM fara acordul tuturor locatarilor din bloc. Stiu ca ... (vezi toată discuția)
Adunare generala extraordinara i_andreea2005 i_andreea2005 Buna ziua. Am cateva nelamuriri legate de adunarea generala extraordinara asociatiei de locatari si as dori sa ma ajutati : Astazi a avut loc Adunarea ... (vezi toată discuția)
Lucrari bloc fotbalistul fotbalistul Buna ziua, Lucrarile in bloc, de genul, repararea terasei, inlocuirea coloanelor de apa, reparatia liftului, sunt lucrari ce necesita sume de ... (vezi toată discuția)