avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 848 soluții astăzi

Marți, 4 martie, are loc evenimentul: Politica privind prevenirea hărțuirii la locul de muncă - De la concept la implementare practică. Participă →

Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... Repausul săptămânal la program de 40 h/săptămână
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

Repausul săptămânal la program de 40 h/săptămână

Angajatii mei lucreaza cate 6 ore pe zi de luni pana sambata,in ture alternative, iar duminica 4 ore,cumuland 40 ore pe saptamana.Repausul saptamanal trebuie acordat in aceste conditii?

Cel mai recent răspuns: Cornel Vasile , Consilier juridic 13:55, 18 Septembrie 2017
Da, indiferent de durata timpului de munca, salariatii au dreptul la un repaus saptamanal de 48 de ore consecutive.

Potrivit art. 260 alin. (1) lit. j) din Codul muncii , constituie contraventie nerespectarea prevederilor legale privind acordarea repausului saptamanal si se sanctioneaza cu amenda de la 1.500 lei la 3.000 lei, de catre inspectorii ITM.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Contract angajare ana_schipor@ ana_schipor@ Se pune ca lucrez de la 8-17:30 de luni pana sambata inclusiv ca nerespectare a cdului munci tinand cont ca am duminica libera si in contract am 10spor wikend ... (vezi toată discuția)
Munca prestata sambata si duminica salariat2015 salariat2015 Buna ziua, Ma interesa sa stiu daca exista un nr maxim de weekend-uri pe luna pe care firma te poate obliga sa muncesti? Precizez ca lucrez intr-un call ... (vezi toată discuția)
Zile lucratoare cand se lucreaza in weekend Angelo0 Angelo0 Buna seara ! As dori sa stiu cum se calculeaza zilele lucratoare pentru joburile unde se lucreaza si in weekend , avand in vedere ca se lucreaza in orice zi ? ... (vezi toată discuția)