avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1118 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Şomaj, concediu creştere copil, ... Banii pt. concediul de maternitate
Discuție deschisă în Şomaj, concediu creştere copil, asigurări sociale şi asistenţă socială

Banii pt. concediul de maternitate

Salut,
Am auzit un zvon potrivit caruia o femeie primeste banii de la stat doar daca are cel putin 1 an vechime la locul actual de munca.
Mentionez ca sotia mea si-a schimbat locul de munca pe 22.iul.09 si a ramas insarcinata o luna mai tarziu. Deci o sa nasca undeva pe la jumatatea lunii mai.=D>
Este adevarat ce am auzit?....ea a stat fara serviciu cam 2 sapt de cand a plecat si pana a gasit in alta parte.
Multumesc,
Cel mai recent răspuns: CostyC , utilizator 09:17, 6 Octombrie 2009
Buna! Din cate stiu trebuie sa lucrezi cel putin 1 an si daca iti schimbi locul de munca sa ai continuitate. Deci pauza de 2 saptamani este posibil sa o afecteze dar cei de la resurse umane din cadrul unitatii unde lucreaza ar putea sa o ajute.
In ce sens sa o ajute?....sa o "angajeze " si pe acele 2 sapt?
De cand lucreaza sotia dvs? Ma refer la locul de munca pe care l-a avut pana la data de 22.07.2009.
Din sept.2007.
Daca are intrerupere doar acele doua saptamani, va beneficia de indemnizatie crestere copil, pana ce acesta va implini 2 ani.

Alte discuții în legătură

Concediu ingrijire copil adriana82 adriana82 Sunt angajata incepand cu data de 01.06.08 in locul unei colege plecata in concediu de maternitate. Colega mea a nascut in 01.08.08. Am contrat de munca ... (vezi toată discuția)
Concediu de maternitate Dana Muresan Dana Muresan Am citit mai multe comentarii pe internet in care era specificat faptul ca indemnizatia pentru maternitate este calculata ca fiind 85% din veniturile nete ... (vezi toată discuția)
Concediu maternitate mihaelaciobica mihaelaciobica Buna ziua, Daca sunt angajata din 04.03.2013 si urmeaza sa nasc in luna februarie, aproximativ 21.02.2014, voi putea beneficia de concediu de maternitate? ... (vezi toată discuția)