avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1029 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Asociaţii de proprietari / ... hotarare a AG
Discuție deschisă în Asociaţii de proprietari / locatari

hotarare a AG

Buna ziua,
Asociatia de proprietari a blocului in care locuiesc a hotarat impartirea cheltuielior privind modernizarea liftului functie de utilizarea acestuia. Adica, etajul 1 o valoarea de, sa zicem 194 euro, iar restul etajelor, de la 2 la 9, o rata de 300 de euro. Este corect, avand in vedere ca este o decizie adoptata incadrul adunarii generale? si mai bine de jumatate dintre membri au fost de acord cu modernizarea liftului?
Cel mai recent răspuns: ynocentta , utilizator 19:05, 19 Septembrie 2017
Buna ziua,

Raspunsul la intrebarea Dvs. se afla in statutul asociatiei de proprietari, care (in mod ideal) reglementeaza si cvorumul necesar pentru adoptarea deciziilor in adunarea generala. Daca nu este prevazut cvorumul, deciziile se adopta de catre majoritatea simpla (50+1 din cei prezenti).
Repartizarea cheltuielilor cu modernizarea liftului se face proportional cu cota parte indiviza si nu cu nivelul la care locuiesc proprietarii.
In mod sigur proprietarii au votat in necunostinta de cauza.
La modernizarea liftului participa inclusiv cei de la parter si et. 1 intrucat este vorba despre "partea comuna".

Art. 44-HG1588
(1)Cheltuielile pe cota-parte indiviza de proprietate reprezinta cheltuielile asociatiei cu privire la proprietatea comuna, cu privire la: fondul sau fondurile pentru lucrari de intretinere, service, reparatii si, dupa caz, de consolidare, reabilitare, eficienta energetica, modernizare la partile de constructii si instalatii aflate in si pe proprietatea comuna, astfel cum este descrisa in cartea tehnica a constructiei si in acordul de asociere: subsolul; conductele de distributie si coloanele instalatiilor de apa, canalizare, incalzire, energie electrica; casa scarii; podul; spalatoria; uscatoria; terasa; ascensorul;
Proprietarii de la etajele superioare au considerat ca este normal ca ei, care folosesc liftul, sa achite o cota mai mare. Nu au votat in necunostinta. Fiecaruia in parte i s-a explicat despre ce este vorba. Doar un singur proprietar, care nici macar nu locuieste in bloc, avand apartamentul inchiriat, solicta achitarea in regim cota -indiviza. Problema mea viza strict adoptarea hotararii, in masura in care acel proprietar nu a participat NICIODATA la vreo sedinta si stiu ca orice decizie luata in AG este obligatorie pentru toti propietarii. In ce priveste cvorumul, mai stiu ca daca la prima convocare nu raspunde nimeni, se organizeaza o a doua AG. Iar decizia luata in acea AG este legala. Oare nu stiu bine?
Inclusiv hotararile adunarii generale trebuie sa respecte dispozitiile in vigoare
Nu este corecta modalitatea de repartizare intretinere si reparatii parti comune dispusa de particpantii la adunarea generala

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Cheltuieli cu reparatia liftului Pacolina9 Pacolina9 Buna ziua, as dori sa stiu cum este corect sa se repartizeze cheltuielile aferente reparatiei liftului. Este corecta repartizarea pe apartament sau pe numarul ... (vezi toată discuția)
Asociația de proprietari AndraB90 AndraB90 Buna ziua . Am si eu o nelămurire. Mama mea este obligată de asociația de locatari sa plateasca o suma de 1700 lei pentru reparațiile de pe bloc . 1700 de ... (vezi toată discuția)
Modul de impartire a facturii pentru lift sniperm sniperm Sunt administrator si as dori un sfat din partea dvs: -conform legii, stiu ca factura pentru intretinerea liftului se imparte pe cpi. Daca in cadrul AG, se ... (vezi toată discuția)