avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 789 soluții astăzi
Forum Discuţii contabile şi ... Achiziţii şi livrări ... PFA neplatitor de tva, achizitii intracomunitare de ...
Discuție deschisă în Achiziţii şi livrări intracomunitare

PFA neplatitor de tva, achizitii intracomunitare de bunuri, se plateste TVA la stat ?

Buna ziua,

Detin un PFA inregistrat in scopuri de TVA prin regim special (CUI aditional folosit doar in EU).
Singura activitate desfasurata este de prestari servicii pentru o firma din DE, depundand D390 lunar. Nu am niciun venit din Romania.
Daca doresc sa fac achizitii de bunuri din DE, intracomunitare, vanzatorul imi va da factura fara VAT. Mai sunt obligat sa depun 301 si sa platesc TVA-ul aferent statului Roman, in conditiile in care eu prestez servicii exclusiv in DE ?

Multumesc.

Alte discuții în legătură

Inscriere in registrul operatorilor intracomunitari roxana_c_09 roxana_c_09 Buna ziua, Sunt traducator PFA neplatitor de TVA si pentru a colabora cu diverse birouri din UE mi s-a cerut un nr de TVA. Din cate am inteles, pentru a ... (vezi toată discuția)
Pfa inregistrat cf crt 150 alin 2 Andreea Suciu-expert contabil Andreea Suciu-expert contabil Buna ziua, am un PFA inreg in 2013 ca platitor de TVA, cf art. 150 alin 2 din Codul Fiscal. Activitatea de baza este prestarea de servicii, design pagini ... (vezi toată discuția)
Tva factura germania EugeniaS EugeniaS Buna ziua! Va scriu in legatura cu un prieten, pfa, platitor de tva, ce are un contract de prestari servicii cu un client din Romania. (servicii de ... (vezi toată discuția)