avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 902 soluții astăzi

Acum, pe live.avocatnet.ro, are loc evenimentul: Detașări transfrontaliere - abordarea aspectelor practice ale detașărilor în UE și în state terțe

Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... gestiune comuna
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

gestiune comuna

Pe data de 23 iunie m-am angajat ca vanzatoare la o societate comerciala din domeniul morarit-panificatie,care detine si 14 magazine in oras.Am semnat un contract de garantie si in prima zi de lucru am semnat un acord de gestiune colectiva.La momentul inceperii lucrului nu s-a facut nici un inventar,ca de altfel nici la sosirea altor angajati.Mentionez ca la aceasta firma se practica schimbul de personal intre magazine,fara a se face inventar la sosirea si respectiv la plecarea angajatului din magazinul respectiv.Se face un inventar o data la trei luni,si indiferent cate persoane au lucrat in acest timp in respectivul magazin,raspund doar persoanele ce lucrau la momentul inventarului in magazin.In septembrie s-a facut inventar si s-a descoperit o lipsa de 2400 ron.De la ultimul inventar facut(6 iunie),mai sunt 2 persoane in magazin,care au participat la acel inventar si au semnat pentru el.Restul personalului este nou,iar unele persoane care au lucrat in acest interval nici nu mai lucreaza la firma.Ce se intampla in acest caz?Cum raspunde fiecare si in ce masura pentru prejudiciul creat?Pe mine cum ma afecteaza acest lucru,tinand cont ca nu s-a facut nici un inventar cand m-am angajat,poate lipsa in gestiune sa fie dinainte de venirea mea.Chiar daca nu e o suma mare(in acest moment suntem 5 angajati in magazin,si suma se imparte la 5)nu sunt dispusa sa platesc pentru ce a facut altul.Deasemenea am fost amenintate ca ni se v-a desface contractul de munca pe motive disciplinare.Pe ce baza pot face ei acest lucru,stiind ca prin acest magazin s-au perindat mai multe persoane,fara a se face vreun inventar?
Cel mai recent răspuns: Cornel Vasile , Consilier juridic 18:06, 17 Decembrie 2012
Greseala de a accepta preluarea unei gestiuni fara a se face inventar va apartine in intregime! Insa poate tocmai aceasta greseala sa fie in favoarea dvs in sensul ca angajatorul nu poate demonstra ca aceste lipsuri din gestiune nu sunt anterioare angajarii dvs.
Sfatul meu este sa faceti sesizare la ITM si plangere la politie in cazul in care veti fi obligata sa platiti acele lipsuri din gestiune. In acest fel veti aplana orice dubii privind corectitudinea dvs!
B-)
Daca ati semnat un contract de garantie si un acord de gestiune colectiva, prin care ceilalti gestionari au fost de acord sa va primeasca in gestiune este normal sa raspundeti toti.Deci, ati fost de acord sa intrati in gestiunea colectiva fara inventar. Aveti in atentie prevederile Legii nr. 22/1969 modificata si republicata.
Succes!
E legal sa existe in aceeasi sectie ( de spital ) doua gestiuni separate? Una apartine sectiei, pe numele asistentei-sefe, cealalta cabinetului ambulator care functioneaza in aceeasi locatie, dar eu sunt cea careia i se retine din salar pentru acest lucru.
As vrea sa renunt la gestiune, dar nu stiu cum sa fac. Daca nu vrea nimeni s-o preia, cum rezolv aceasta situatie?
Multumesc
Dvs. fiind asistenta sefa?Daca sunteti asistenta sefa,va intra in atributiile de serviciu si gestiunea inventarului sectiei respective,pt. care cred ca ati incheiat un contract de garantie ,in virtutea caruia vi se retine o garantie lunara din salariu.
Inventarul cabinetului ambulator ,(mijloace fixe,obiecte de inventar,materiale sanitare.medicamente care se gasesc in interiorul cabinetului)apartine insa asistentei de cabinet care isi desfasoara activitatea in acel loc de munca,chiar daca cabinetul este localizat in interiorul sectiei.Si ei ca si dvs. trebuie sa i se retina lunar,garantia pt. gestiunea ce o are in primire.Deci da,pot exista 2 gestiuni separate,in conditiile aratate mai sus
.
In ceea ce priveste cea de-a doua problema ridicata ,faceti in scris un referat pe care il adresati managerului spitalului,care trebuie sa poarte in primul rand viza medicului sef de sectie, si prin care solicitati sa renuntati la fc. de asistenta sefa cu gestiune.Daca vi se aproba,conducerea,la propunerea sefului de sectie sau a directorului de ingrijiri/asistenta sefa pe spital va numi in functie o alta angajata din sectie,care odata cu primirea deciziei de numire va prelua si inventarul.
Multumesc pentru raspuns! Nu, nu sunt eu asistenta-sefa. Exista vreo indemnizatie care se da pentru aceasta gestiune?

Alte discuții în legătură

Cfp Mirela28 Mirela28 Pentru o persoana care are spor cfp incepand din februarie 2012, tot 25%? (vezi toată discuția)
Calcul spor vechime meri402003@yahoo.com meri402003@yahoo.com cum se calculeaza sporul de vechime pentru un salariat la care i se modifica transa de vechime dupa noua lege in anul 2001 (vezi toată discuția)
Spor de vechime bogdan77m bogdan77m Sunt functionar public si as vrea sa stiu care sunt prevederile legale pentru aplicarea sporului de vechime. Avand in vedere ca trec la gradatia 2, cum se ... (vezi toată discuția)