avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1539 soluții astăzi
Forum Discuţii contabile şi ... Contabilitate în general Mecenat sau sponsorizare?
Discuție deschisă în Contabilitate în general

Mecenat sau sponsorizare?

Buna ziua,
Pentru a putea plati cursurile unui elev la limba engleza trebuie sa incheiem un contract de mecenat sau sponsorizare?
Cel mai recent răspuns: oanceamonicateodora@gmail.com , utilizator 15:13, 20 Septembrie 2017
1 din 1 utilizatori consideră
acest răspuns util
Ambele variante sunt corecte, avem aceeasi lege, insa contractul de sponsorizare este mai mult pentru publicitate, pe cand contractul de mecenat este pentru a sprijini o persoana fizica, asadar are o motivatie sociala.

Diferenta este: contractul de mecenat se incheie in forma autentica iar contractul de sponsorizare doar in forma scrisa.

Legea Nr. 394/30.10.2006, actualizata:
Art. 1 – (1) Sponsorizarea este actul juridic prin care două persoane convin cu privire la transferul dreptului de proprietate asupra unor bunuri materiale sau mijloace financiare pentru susţinerea unor activităţi fără scop lucrativ desfăşurate de către una dintre părţi, denumită beneficiarul sponsorizării.
(2) Contractul de sponsorizare se încheie în formă scrisă, cu specificarea obiectului, valorii şi duratei sponsorizării, precum şi a drepturilor şi obligaţiilor părţilor.
(3) Mecenatul este un act de liberalitate prin care o persoană fizică sau juridică, numită mecena, transferă, fără obligaţie de contrapartidă directă sau indirectă, dreptul său de proprietate asupra unor bunuri materiale sau mijloace financiare către o persoană fizică, ca activitate filantropică cu caracter umanitar, pentru desfăşurarea unor activităţi în domeniile: cultural, artistic, medico-sanitar sau ştiinţific – cercetare fundamentală şi aplicată.
(4) Actul de mecenat se încheie în forma autentică în care se vor specifica obiectul, durata şi valoarea acestuia.


Ultima modificare: Miercuri, 20 Septembrie 2017
Samoila Georgeta P.F.A., Consilier juridic
Multumesc pentru raspuns!

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Sponsorizare sau mecenat? adrianabresug adrianabresug un furnizor al soc. noastre are un angajat cu probleme foarte grave de sanatate si doreste din partea firmei noastre un sprijin financiar cu varsare direct in ... (vezi toată discuția)
Angajatorul poate plăti și deduce cheltuiala cu facultatea angajatului? kennji kennji Buna ziua O firma poate platii facultatea pentru un salariat al ei ? Daca da, Este deductibil fiscal ? (vezi toată discuția)
Contract mecenat Costy S Costy S Buna dimineata, Conducerea societatii a hotarat sa incheie un contract de mecenat cu o persoana fizica care are nevoie de o interventie chirurgicala, dar ... (vezi toată discuția)